Zaterdag 1B: Wippolder moet buigen voor Voorschoten’97

Wippolder redde het op sportpark Adegeest niet tegen Voorschoten’97. De Delftse ploeg wist het vijandelijke net niet te vinden. Gastheer Voorschoten’97 nam na rust de leiding en scoorde in de slotfase voor de tweede maal.

Voorschoten ’97 had tegen de nummer twee Wippolder het beste van het spel. Het duurde echter lang voordat dit ook zichtbaar werd op het scorebord. Beide ploegen kregen enkele kansjes maar de grootste kansen waren toch voor de gastheren. Wippolder speelde slordig en aanvallend onmachtig,  waardoor de Delftse formatie voor het eerst sinds lange tijd het net niet kon vinden. Met een 0-0 stand werd de rust in gegaan en ook in de tweede helft kon Wippolder geen vuist maken.

Venijn

Het venijn van de wedstrijd zat in de staart. Debutant Thijs Berg kon zijn doel lang schoonhouden, maar moest in de 73e minuut toestaan dat Thom Wijnalda uit een voorzet de 1-0 kon binnentikken.

Wippolder probeerde van alles en ook de vorige week zo goed ingevallen wissels konden dit keer geen potten breken. De bezoekers speelden va banque en er vielen grote ruimten op het veld. Ver in blessuretijd was het niet Wippolder dat de gelijkmaker maakte (dit was gezien het spelbeeld ook niet verdiend geweest), maar invaller Nick Guijt gooide de wedstrijd definitief in het slot: 2-0.

De andere uitslagen in deze sterke klasse waren wisselend, waardoor de ploegen dichter bij elkaar kruipen. VELO blijft koploper, Wippolder volgt op twee punten en deelt nu de tweede plek met een andere debutant, DSO.