Zaterdag 1B: Wippolder oppermachtig tegen HVV

Wippolder wist op deze prachtige zaterdagmiddag eind oktober haar vierde overwinning te boeken in de eerste klasse B. Op een gezellig sportpark Pauwmolen in Delft namen Wippolder en HVV het tegen elkaar op. Waar het vorig seizoen ging om het kampioenschap, ging het nu tussen de nummer vier en nummer twaalf van de 1e klasse B.

Foto’s: Patrick Gorlee & Wouter Dill

Al na 23 minuten voetbal zette Silvano Tarantino zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Na een goede combinatie werd Tarantino diep weggezet en schoof hij kalm de bal van buiten het strafschopgebied tegen de touwen: 1-0. Nog binnen het eerste half uur kreeg Wippolder een penalty mee. Aanvoerder Daley Uythof zag zijn strafschop gekeerd worden door de HVV-doelman Guus Dicke, maar in de rebound was het wel raak voor Uythof: 2-0. (Foto’s onder: Patrick Gorlee)

Dat de Delftse formatie niet verder uitliep in de eerste helft had het aan zichzelf te danken. De mannen van trainer Mark Moen combineerden er lustig op los, maar waren niet zuiver in de afronding. HVV probeerde het wel, maar kwam er niet aan te pas en creëerde op een enkele halve kans na verder ook niet veel.

Het begin van de tweede helft kwam HVV iets beter in de wedstrijd, maar kon geen vuist maken. De 2-0 bleef lang op het bord, tot de 72e minuut. De net ingevallen Marco van Trier maakte toen de 3-0 voor Wippolder. Van Trier maakte zich breed na een voorzet van Domenico de Vree en knikte beheerst binnen via de binnenkant van de paal. Zes minuten later was het de beurt aan de andere invaller van de thuisploeg: Domenico de Vree zelf. Zijn actie door de as van het veld leverde na een slalom langs vier spelers een hard schot op in de korte hoek: 4-0. (Foto’s onder: Wouter Dill)

Deed de Haagse formatie dan niks terug? Zeker, want vlak voor tijd was het Lucas Braxhoofden die laksheid bij de Delftenaren afstrafte: 4-1. Nog geen minuut later kreeg keeper Koen Buijze zijn tweede gele kaart te zien, gezien de stand op het scorebord onnodig natuurlijk. Het slotwoord was ondanks toch voor de thuisploeg ondanks een man minder situatie. Ook een derde invaller wist het net te vinden. Na goed doorgaan was het de vanuit de eigen jeugd doorgebroken Luuk Dill die de 5-1 wist aan te tekenen.

De goed leidende scheidsrechter Persoon floot niet veel later af. Wippolder klom door deze overwinning en de andere resultaten op naar de tweede plek op de ranglijst en doet dus goede zaken.