Zaterdag 2 E | Duel tussen FC Skillz en HMSH haalt einde niet

De eerste helft kende weinige sportieve hoogtepunten. FC Skillz had het overwicht en HMSH verweerde zich veelal met passie en duelkracht. Op slag van rust was het wel de vereniging gelegen aan de Vrederustlaan die vanuit een counter – tegen de verhouding in – op 0-1 kwam.

FC Skillz kwam in de tweede helft goed uit de kleedkamer en zocht volop de aansluiting. Deze aanvalsdrang werd in de 69e minuut beloond door een goed doelpunt van Farid Overman (foto).

De wedstrijd haalde echter het einde niet. In de 83e minuut kreeg Rida Arab van HMSH rood voor een koppende beweging richting een speler van FC Skillz. Dit was ook het begin van enig tumult op het veld en ook langs de lijn, wat maakte dat de arbiter Mats Blaak er in eerste instantie voor koos om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Na overleg met de aanwezige rapporteur is ervoor gekozen om de wedstrijd definitief te staken.

Uitleg

De arbiter gaf na de wedstrijd tekst en uitleg aan beide verenigingen en gaf te kennen, dat de veiligheid van de assistent-scheidsrechter aan de zijde van FC Skillz niet meer kon worden gewaarborgd. De rapporteur was getuige van meerdere bedreigingen aan het adres van de assistent-scheidsrechter van FC Skillz door supporters en aanhang van HMSH.