Zaterdag 2 E | Vechtlust Concordia beloond in Vlaardingen

Na de terechte nederlaag tegen CWO (0-3), vorige week in Delft, kregen trainer Wesley Zandstra (foto) en zijn ploeg dit weekend opnieuw met een Vlaardingse tegenstander (VFC) te maken. Ditmaal viel het spreekwoordelijke kwartje wél de goede kant op. Concordia won nipt: 2-3.

Tekst: Hans Kulk

De eerste driepunter voor Concordia is binnen. In Vlaardingen wonnen de Delftenaren in een spannend duel met 2-3 van VFC. Ondanks een matige eerste helft van zijn ploeg was coach Wesley Zandstra na 45 minuten toch tevreden. ,,VFC had de overhand, maar mijn mannen bleven vechten voor wat ze waard waren. Omdat we weinig weggaven, gingen wij met een brilstand de rust in”, aldus Zandstra.

Streep

VFC kwam in de 66ste minuut op een 1-0 voorsprong, maar nog voordat de stand op het scorebord was gewijzigd, stond het alweer gelijk door een doelpunt van Tijs Sneek: 1-1. Het opportunistische voetbal van de blauwhemden resulteerde even later in meer doelpunten voor de bezoekers uit Delft. Mike Bavelaar zorgde in de 74ste minuut voor 1-2, amper een minuut later gevolgd door een streep van Damy de Roode: 1-3.

Buit binnen? Dat nog niet. De gastheren kwamen in de ultieme slotfase namelijk nog tot 2-3 terug. Verder lieten de vechtlustige ‘krijgers’ van Zandstra het in Vlaardingen niet komen.