Zaterdag 2E: Concordia nipt langs hekkensluiter HMSH

Het Delftse Concordia verrast op dit moment in de tweede klasse E. Met drie overwinningen en twee nederlagen staat de ploeg van Wesley Zandstra op een keurige zevende plaats. Zaterdagmiddag wonnen de zwarthemden nipt van hekkensluiter HMSH: 1-0.

Tekst: Hans Kulk          |        Foto’s: Sandra Bol

Aan de Brasserskade, bij voetbalvereniging Concordia, is de sfeer ontspannen. De ploeg van trainer Wesley Zandstra doet het goed in de tweede klasse E. Met de ‘verse’ overwinning op rode lantaarndrager HMSH (1-0) op zak, Tijs Sneek scoorde vijf minuten na rust de enige treffer van het kansarme duel, staan de Delftenaren op de zevende plaats.

Zandstra was na afloop dan ook dik tevreden met de prestatie van zijn elftal. ,,De ploeg speelde, vooral in de tweede helft, met veel strijd en passie. Het is alleen jammer dat Benjamin Groen, hij gleed uit, in de slotminuten zijn tweede gele kaart pakt”, aldus de coach van de zwarthemden.

,,Ik moet mijn team overigens wel complimenteren met deze overwinning. Vorig seizoen zouden wij deze pot niet over de streep hebben getrokken”, zei Zandstra blij. ,,Dit bewijst dat wij met deze ploeg stappen hebben gemaakt.”

Concordia gaat komend weekend op bezoek bij CION, dat zaterdagmiddag verloor bij Berkel: 3-1.