Zaterdag 2E: FC Skillz herpakt zich en kent weinig moeite met Wilhelmus

Waar veel verenigingen ervoor kozen om hun wedstrijden van afgelopen weekend te vervroegen, kozen FC Skillz en Wilhelmus ervoor hun wedstrijd, in verband met de WK-wedstrijd Nederland – USA, juist te verschuiven naar de dinsdagavond. Tijdens de avondwedstrijd kende FC Skillz weinig moeite met de Voorburgers. Dat de eindstand ‘maar’ op 6-0 uitkwam was slechts een minimale indicatie te noemen van de krachtsverhoudingen op het veld.

Tekst: Terry Konings

Met het mirakel uit Ar Rayyan (lees: de spectaculaire winst van Marokko op Spanje) op het netvlies, leek het dan ook, dat het afjagen wat FC Skillz in de eerste fase van de wedstrijd liet zien, erg veel gelijkenissen had met wat Marokko aan intensiteit bracht. Immers de club, gevestigd in het Wateringse Veld, had wat goed te maken, gezien de resultaten van de afgelopen weken. Het afjagen in combinatie met snel en vooral goed combinatiespel zorgden ervoor dat Wilhelmus al snel onder druk kwam te staan. De druk was in het begin nog enigszins te houden, daar Wilhelmus in reactie hierop ervoor koos om de lange bal op aanvaller Kevin Adebesin (vorig seizoen uitkomend voor FC Skillz O23) te spelen en vandaaruit het ‘geluk’ te zoeken.

Verdienstelijk

In de 31e minuut brak Abdel Tufi de ban door op assist van Saït Alparslan de 1-0 aan te tekenen. Zeven minuten hierna was het weer raak voor de aanvaller afkomstig uit Utrecht op aangeven van de 18-jarige Naoufal El Haddioui, die een zeer verdienstelijke wedstrijd op het middenveld speelde. Vijf minuten voor rust maakte Abdel Tufi met glans zijn hattrick compleet op assist van Adam Bekkaoui: 3-0.

Laagvlieger

Dat Wilhelmus als laagvlieger nu eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen is wel zeker. Dat de Voorburgse formatie zich vasthoudt aan het plan om te blijven voetballen om uiteindelijk uit dat sportieve dal te komen, is alleen maar te prijzen. Aanvoerder Matthijs Wartna joeg zijn spelers voorwaarts om zich in voetballend opzicht vooral niet te laten kennen. Feit was alleen wel, dat Wilhelmus simpelweg niet bij machte was om in dit duel echt gevaarlijk te worden en haar meerdere moest kennen in FC Skillz. De statistieken onderstreepten dit namelijk met het feit dat Wilhelmus geen enkele keer op doel kon schieten.

Routinier

In het laatste half uur van de wedstrijd zette FC Skillz nog een aantal keer aan met resultaat. Zo stelde Adam Bekkaoui aanvoerder Samir el Moussaoui (foto) in de gelegenheid te scoren in de 61e minuut voor de 4-0. Twee minuten hierna werd Abdel Tufi goed weggestoken, maar faalde in de 1-tegen-1 met doelman Ricardo Schimmel en raakte de paal, maar Djurandy Swedo was er als de kippen bij om de 5-0 te scoren. Het slotakkoord was wederom voor routinier Samir el Moussaoui, die vanuit een corner van Chadion Melfor de eindstand op 6-0 bepaalde.