Zaterdag 2E: FC Skillz lijdt nederlaag tegen CWO

In een voetballend schouwspel leed FC Skillz haar eerste competitienederlaag van het seizoen uit bij CWO. De Vlaardingers kwamen halverwege de eerst helft op 1-0. De Wateringers hadden hier het aanvallende antwoord niet op, wat maakte dat het ook de eindstand was.

Tekst: Terry Konings

Voetbal was wat er centraal stond. Het begin van de wedstrijd kende dan ook een zeer hoog tempo van weerszijden, wat beide clubs, voetballend gezien, het beste uit elkaar naar boven haalden. Beleving, wilskracht en een hoog baltempo waren de sleutelwoorden te noemen.

Schuiver

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Jersylee Riley (foto), maar hij kreeg zijn lichaam niet volledig achter de bal, waardoor het schot over het doel ging van de 26-jarige doelman Leroy Goedhoop. CWO wapende zich door snel de oplossing naar voren te zoeken met de lange bal. Nederlands Futsal international Oualid Tarifit zette hiermee de lijnen van achteren uit en dirigeerde zijn ploeg voorwaarts.

In een gelijk opgaande eerste half uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Jeroen van der Swaluw verschalkte doelman Giovanni Spaan met een schuiver in de korte hoek. FC Skillz zocht hierop het antwoord voor de aansluitingstreffer, maar echt dreigend werd het niet.

Veldoverwicht

In de tweede helft zakte CWO wat in en liet de Wateringers meer komen. Dit leidde tot een groot veldoverwicht voor FC Skillz, waarbij het creatieve antwoord van de voorwaartsen nu uitbleef. CWO bleef immers fier overeind. In het laatste kwartier van de wedstrijd probeerde FC Skillz met diverse wissels voor wat (extra) stootkracht te zorgen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de liefdesrelatie met de bal nu meer een ‘haat-liefde verhouding’ was, want de scherpte ontbrak, waardoor de Wateringers bijzonder slordig aan de bal waren.

De sportvereniging Combinatie Wil Overwinnen trok op basis van haar inzet de 1-0 over de streep en gaf hiermee de winst van vorige week op HVC’10 een goed vervolg. FC Skillz dient haar rug te rechten om zaterdag het Delftse Concordia thuis te ontvangen voor een vervolg in de competitie.

 

 

 

Lees verder