Zaterdag 2E | Gehavend RKDEO hard onderuit bij cvv Berkel

Trainer Wesley Epskamp kon bij de Nootdorpers vanwege blessures geen beroep doen op Tommy Simonis (kuit), Tomas Prieto (lies) en Olaf Kramer (knie). Op bezoek bij cvv Berkel kon RKDEO geen potten breken en moest een forse nederlaag incasseren.

Tekst en foto’s Sander de Hollander

Al na vier minuten keek RKDEO tegen een achterstand aan. Een ingooi bij de middenlijn werd onderschept door Bart van den Dool. Zijn voorzet werd door Freek van der Velden in de touwen gewerkt: 1-0. In de tiende minuut was het weer raak. Na voorbereidend werk van Menso Daal kon Freek van der Velden in de korte hoek scoren.

RKDEO kreeg in de volgende tien minuten een aantal kansen op een doelpunt, maar dit leverde niets op. Halverwege de eerste helft kreeg Berkel een hoekschop die genomen werd door Bart van den Dool. Vincent Hoogervorst kon na een flipperkasteffect de bal het laatste tikje het doel in geven: 3-0.

In de tweede helft greep RKDEO-doelman Vince Kester na acht minuten goed in op een schot van Bart van den Dool. Even later moest Kester toch twee keer vissen. Freek van der Velden speelde de RKDEO-verdediging uit en scoorde de 4-0. Even later nam Vincent Hoogervorst een vrije meteen op de pantoffel en viel de 5-0. Dit werd ook de eindstand.