Zaterdag 2E | HMSH heeft weinig in te brengen tegen RKDEO

RKDEO en HMSH kwamen elkaar vorig seizoen tegen in de zondagcompetitie. Nu stonden beide teams op zaterdagmiddag tegenover elkaar in het strijdperk. HMSH kon niet veel kansen creëren en moest genoegen nemen met een 0-2 nederlaag.

Tekst en foto’s | Sander de Hollander

In de elfde minuut kreeg RKDEO haar eerste kans. Een hoekschop van Irian Boeschoten werd door Tommy Simonis richting de tweede paal gekopt, maar daar was geen RKDEO-speler te bekennen. Acht minuten later zag Olaf Kramer een bal net langs de paal gaan. Ook schoten van Izzy Rosini en Irian Boeschoten misten het doel.

Rond de 35e minuut kreeg HMSH twee kansen. Het eerste schot van Ahmet Yungul werd weggewerkt en zijn tweede inzet werd gepakt door RKDEO-keeper Vince Kester. Met nog zes minuten te gaan voor de rust speelde Olaf Kramer de inkomende Izzy Rosini aan, die de bal in het open doel deponeerde en de ruststand op 0-1 bepaalde.

Meteen na rust zag Rosini zijn inzet gepakt worden door HMSH-doelman Ismail Oruc, die een kwartier later ook goed ingreep bij een vrije trap van Irian Boeschoten. In de 68e minuut werd Boeschoten onderuitgehaald in het strafschopgebied door Isaiah Sirano Frederik. Uit de gegeven strafschop scoorde Tommy Simonis de bevrijdende 0-2.

HMSH zag nog, dat Ahmet Yungul vanaf de rand van het strafschopgebied de bal net over de kruising krulde. Aan de andere kant strandde een doelpoging van Olaf Kramer, waardoor het duel aan de Vrederustlaan in Den Haag in 0-2 eindigde.