Zaterdag 2E: HVC’10 verliest na zwakke tweede helft ook van CWO

In de rust van CWO- HVC’10 zou niemand gedacht hebben dat de thuisclub vrij gemakkelijk over HVC’10 zou zegevieren. In de eerste twintig minuten liet de Hoekse ploeg namelijk een veel verzorgder spelletje zien, waar CWO in die fase echt in gebreke bleef.

Tekst: Cees van der Pol

Trainer Jeff Stans daarover na afloop: ,,Zo slecht als wij in de eerste helft speelden, zo goed speelden we in de tweede helft, maar toen die spits eruit ging, was het eigenlijk wel gebeurd. Ook wij hebben te kampen met afwezigen, maar ik denk al met al een verdiende overwinning voor ons.” Daarna vertrok de ambitieuze trainer razendsnel naar zijn tweede baan bij Jong Sparta.

Breekpunt

Het vertrek van HVC-spits Kirill Slutskyy (foto) was wellicht bepalend voor het verdere verloop. ,,Ik zou eerst maar 25 minuten spelen”, zei de lang aan zijn hamstring  geblesseerde spits uit de Oekraïne. ,,Ik hield het maar net vol tot aan de rust, maar ik was na een minuut of dertig echt eigenlijk conditioneel al klaar.” Na de rust moest daarom de onervaren Levi Dieduksman zijn taak overnemen en dat was gewoon een te moeilijke opdracht. Het gebrek aan een brede selectie breekt HVC’10 in deze fase van de competitie flink op.

Daarbij kwam dat ook Jeff Stans zijn ploeg na rust had omgezet. De onopvallend spelende middenvelder Mike van der Meer, (die ook twee jaar voor HVC’10 speelde) werd vervangen door Jeroen van der Swaluw en ook die ingreep deed de wedstrijd kantelen. Van der Meer hield het na afloop op ‘een opspelende liesblessure”, waardoor hij niet voluit kon spelen.

Justin van Mullem

Ondanks het overzicht van HVC’10 in de eerste helft schiep de Hoekse ploeg toch ook vrijwel geen  kansen. Een vrije trap van Mitchell Bouwhuis in de 41e  minuut (!) belandde op de knuisten van doelman Goedhoop en daar was alles mee gezegd.

In de twaalfde minuut had Justin van Mullem na een slordigheid van doelman El Menkouzi keihard de paal getroffen en de rebound werd door Kay van den Bos, op de doellijn staande, verhinderd. In de tweede helft zou de stevige spits eerst nog twee keer de lat boven El Menkouzi raken, voordat hij in de 58e minuut een strakke voorzet van de net ingevallen Tom Kuil (zijn eerste balcontact) achter de Hoekse doelman kopte: 1-0.

Scheidsrechter geblesseerd

Arbiter Ed Hollemans, die een onopvallende wedstrijd floot (en dat was dus gewoon prima in deze zeer sportieve partij) had in de eerste helft vanwege een blessure aan zijn been de wedstrijd enkele minuten onderbroken, gaf in de 64e minuut de pijp aan Maarten en de fluit aan assistent-scheidsrechter Ricardo Veldhoen. Die fluit normaal zijn wedstrijden op zondag, maar HVC’10 had er geen bezwaar tegen dat het CWO-lid de partij zou afmaken. Liever dat dan weer een gestaakte wedstrijd die midweeks moet worden ingehaald. Ook Veldhoen deed  het overigens prima. De spelers maakten het hem ook niet moeilijk. ,,Je doet het gauw fout in zo’n geval, maar toen CWO al zes minuten later de 2-0 maakte, wist ik ook dat deze  wedstrijd gespeeld was. Dan kun je de wedstrijd gemakkelijk naar een goed einde brengen. Ik had het liefst geen gele kaart gegeven, maar die speler van HVC’10 (Badr ben Mohammed) maakte het één minuut voor tijd toch even te bont en ik had hem al eens gewaarschuwd.”

Zoveelste tegendoelpunt na corner

Het was weer invaller Tom Kuil die de aandacht op zich vestigde; het is nogal wat als je een corner in één keer bij de eerste doelpaal neerlegt en scoort: 2-0. Het is het zoveelste doelpunt dat HVC’10 deze competitie uit een corner tegen krijgt.

Op de Hoekse bank zaten vanwege de vele blessures en de schorsingen verder louter nog verdedigers, dus de na zeventig minuten ingevallen Ralph Kramer en Tonny Vierhout, konden ook niets meer betekenen voor de eindstand. Invallen in een niet-draaiend elftal is trouwens sowieso onbegonnen werk.

In de 82e minuut kreeg de snelle Elroy Wijngaarde (die na de vele wisselingen bij CWO de tweede helft naar achteren verhuisde en rechtsback speelde) alle gelegenheid een verre pass onder controle te krijgen en in de korte hoek opnieuw Khalid el Menkouzi te passeren: 3-0. Die stand was gezien het spel van CWO  in de eerste helft wel wat geflatteerd, maar door de ommezwaai na rust in de tweede helft niet onverdiend.

Vrolijke gezichten en donderwolken

Waar bij CWO, dat enkele moeilijke weken na het beruchte Straver-incident doormaakte, alleen vrolijke gezichten te bespeuren waren, vielen er bij HVC’10 toch andere woorden in de kleedkamer te horen. Het knetterde een paar minuten flink.

,,Dat je van FC Skillz vorige week verliest, oké dat is een topploeg, maar dit had vandaag nooit mogen gebeuren. Ik kan daar slecht tegen. Er moet nu snel iets gebeuren”, zei een boze Kay van den Bos.

Understatement

Na de overwinning van HMSH op Wilhelmus staat alleen de laatste club nog onder de Hoekse ploeg en de afstand met de veilige nummer acht plaats wordt met de week groter. Volgende week ontvangt HVC’10 weer een Vlaardingse ploeg, namelijk VFC en ook dat wordt weer een lastige opgave. Die ligt er ook voor CWO, dat het thuis tegen de topper FC Skillz moet opnemen. Van die club winnen zal een grotere opgave worden dan op het kwakkelende HVC’10.