Zaterdag 2E | HVV begint competitie in mineur tegen sv Honselersdijk

Voor de ‘Kroonleeuwen’ is de competitie in de eerste klasse B in mineur gestart. Op sportpark De Diepput werd namelijk met 1-4 van het bezoekende sv Honselersdijk verloren. Komend weekend wacht sv Den Hoorn, dat DHC in eigen huis versloeg: 1-3.

Tekst: Hans Kulk

Het gepromoveerde HVV is op de eerste speeldag in 1B direct met haar neus op de feiten gedrukt. Trainer André Wetzel (foto) en consorten gingen op eigen veld namelijk hard onderuit tegen sv Honselersdijk, de ploeg van André Lourens: 1-4.

De ‘Kroonleeuwen’ hadden het in de eerste tien minuten zwaar tegen de oranjehemden, maar bij de eerste de beste kans was het wel direct raak voor HVV. Max Hagemann zorgde voor de openingstreffer: 1-0.

Rood

Nog voor de rust bogen de bezoekers de 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Op dat moment speelde de ploeg van Wetzel al met tien man. Dante van der Heijden kreeg in de 24ste minuut namelijk direct rood wegens het neerhalen van een doorgebroken speler.

Pleister

In een verder sportief duel kon de thuisclub het tij niet meer keren. De bezoekers wisten zelfs nog tweemaal te scoren, waardoor er na ruim negentig minuten een 1-4 voorsprong op het scorebord prijkte. Namens de bezoekers waren Brian Valstar en Tom van Veen beiden tweemaal succesvol.

Een pleister op de wond mag wellicht het ontbreken van een scala aan spelers bij de ‘Kroonleeuwen’ zijn. Een excuus? Misschien. Maar de tegenstander zal hier geen rekening mee houden. Ook sv Den Hoorn komend weekend niet. HVV zal het in Den Hoorn helemaal zelf moeten doen. Met de ervaring van coach Wetzel zal dat wel goedkomen.