Zaterdag 2E: RKDEO bindt Concordia aan zegekar

In Nootdorp was RKDEO een maatje te groot voor Concordia. Door de 4-0 overwinning heeft de formatie van trainer Wesley Epskamp de aansluiting gevonden bij de topploegen. Concordia zakte door de nederlaag naar de middenmoot.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Het duel begon slecht voor Concordia. Na een veertien minuten spelen ging aanvoerder Mika Bavelaar kermend van de pijn tegen de grond en moest worden gewisseld. In de rust is Bavelaar naar het ziekenhuis gegaan, gevreesd wordt voor een blessure aan zijn kruisbanden.

Concordia kreeg daarna de eerste kans maar een schot van Lasse Maas zeilde over het doel van RKDEO heen. Kort daarna pakte doelman Seifar Maleki van Concordia een schot van Irian Boeschoten. Ook inzetten van Tijs Sneek (Concordia) en Youni de Bruin (RKDEO) leverden niets op. In de 39e minuut opende Fabian Pak de score met een kopbal na een hoekschop van Nordin Maghnouji. Met de 1-0 voorsprong ging RKDEO de rust in.

Vlak na de hervatting viel de 2-0. Irian Boeschoten kreeg de bal aangespeeld op de rand van de zestienmeter. Na kappen en draaien schoot hij de bal in de verre hoek. Concordia-doelman Maleki trad tot twee keer toe goed handelend op bij Nootdorpse doelpogingen. In de 61e minuut kopte Jazz Vermeer een voorzet van Irian Boeschoten binnen (3-0) en twee minuten later was het 4-0. Een vrije trap van Irian Boeschoten werd voor het doel uit de kluts door Jack Doorschodt ingeschoten.

In de 77e minuut ging Sven van Noppen alleen op de Delftse doelman af maar de bal werd door Maleki naar de zijkant gebokst. Boeschoten probeerde daarna met een boogbal Alexis Koutsis te bereiken, maar opnieuw was Maleki attent en onderschepte de bal. Na een botsingen tussen de hoofden van Dean van Velzen (RKDEO) en Yannick Engelen van Concordia kon de laatstgenoemde niet verder. Concordia speelde het duel met tien man uit omdat het al door de wissels heen was: 4-0.