Zaterdag 2E: RKDEO drukt Wilhelmus dieper in zorgen

Op het Sportpark Westvliet stapte RKDEO met een 1-4 overwinning van het veld. De Nootdorpers verliezen door de overwinning de koplopers niet uit het oog. Wilhelmus staat na de nederlaag op een voorlaatste plaats en dat is met de versterkte degradatie dit seizoen geen fijne positie.

Tekst en foto’s | Sander de Hollander

In het eerste half uur was RKDEO duidelijk de bovenliggende partij, maar kon geen van de kansen omzetten in een doelpunt. Een schot van Irian Boeschoten in de vijfde minuut ging recht af op Wilhelmus-doelman Philip Kooper. Ook een schot van Boeschoten vijf minuten later leverde niets op. Ook doelpogingen van Nordin Maghnouji, Irian Boeschoten en Dean van Velzen zorgden niet voor het gewenste resultaat.

Met bijna een half uur op de klok stichtte Wilhelmus het eerste gevaar, maar keeper Vince Kester liet zich niet kloppen. RKDEO bleef daarna het doel missen. Een afstandsschot van Jack Doorschodt ging een metertje over het doel, Nordin Maghnouji kopte naast en ook een schot van Youni de Bruin ging naast.

Na de thee was het wel meteen raak, maar was het de thuisploeg die scoorde. Een hoekschop van rechts van Noah Saridjojo werd voor doel ingekopt door Matthijs Wartna. Een overtreding op Youi de Bruin in de 58e minuut leverde een vrije trap op. Irian Boeschoten was nu wel trefzeker en schoot de bal er in één keer in.  Halverwege de tweede helft probeerde Nick Hendrikse de bal te spelen en bij het neerkomen stond RKDEO-speler Jack Doorschdt per ongeluk op zijn been. Er ontstond een opstootje waarbij Nick Hendrikse rood kreeg wegens natrappen en Doorschodt geel voor het staan op het dijbeen van Hendrikse.

Tegen de tien van Wilhelmus kon RKDEO in de laatste twintig minuten drie keer scoren. Youni de Bruin zorgde voor de 1-2. In de 78e minuut kon Sven van Noppen uit een combinatie met Alexis Koutsis tegen zijn oude club scoren. Even later scoorde Irian Boeschoten met zijn tweede treffer de 1-4. Wilhelmus kreeg nog een laatste kans, maar kon het net niet vinden: 1-4.