Zaterdag 2E | RKDEO kan vele aanvallen niet bekronen met doelpunt

In Nootdorp kon RKDEO het duel tegen CION niet in winst omzetten. De aanvallers van het team van trainer Wesley Epskamp konden doelman Bryan Struis van de Rotterdammers maar niet passeren.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

CION kreeg de eerste kans in het duel met RKDEO. Een schot van Menno Roodenburg vanaf de rand van het strafschopgebied werd door keeper Huub Koning tot corner gedegradeerd. In de dertiende minuut werd een vrije trap van Irian Boeschoten gepakt bij de eerste paal door CION-doelman Bryan Struis. Even later schoot Mike van Dongen van de Rotterdammers een vrije trap over het doel.

Na achttien minuten zette Koning een snelle aanval op met een lange bal op Tommy Simonis die doortikte op Robin Bousquet. De bal ging daarna breed op Olaf Kramer, maar zijn inzet ging ruim over het doel. Diep in de eerste helft kreeg CION nog een kans, maar de poging van Danny Koetsier voor open doel ging net over.

In het eerste kwartier van de tweede helft stond keeper Struis tot drie keer toe op de goede plek bij aanvallen van RKDEO en hield zijn doel schoon. Ook een voorzet van Irian Boeschoten vanaf de achterlijn kon door RKDEO niet doeltreffend afgerond worden. Na een botsing met Struis moest Robin Bousquet gewisseld worden.

In de slotfase zag Jazz Vermeer een inzet tot hoekschop verwerkt worden en ook een vrije trap van Donny Paats was hetzelfde lot beschoren. Het CION van trainer Rickey van den Bergh kreeg vlak voor tijd nog twee kansen, maar ook die leverden niets op. Het bleef bij 0-0.