Zaterdag 2E: RKDEO moet uit voor Vitesse Delft buigen

Na een doelpuntloze eerste helft bond Vitesse Delft na de thee RKDEO aan de zegekar. Door de overwinning nam de thuisploeg afstand van de onderste regionen en nestelde zich in de middenmoot, vlak achter tegenstander RKDEO en een duel minder gespeeld.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

De eerste twee kansen na iets meer dan tien minuten spelen waren voor RKDEO, maar leverden niets op. Een afstandsschot van de Delftse aanvoerder Daan Burgering werd in de negentiende minuut een prooi voor RKDEO-doelman Vince Kester, die daarna ook een bal van Pepijn Snel onschadelijk maakte. Aan de andere kant ging na dik een half uur spelen een kopbal van Tommy Simonis over het doel heen.

In de slotfase van de eerste helft werd een treffer van Nordin Maghnouji van de Nootdorpers afgekeurd. De vlag van assistent-scheidsrechter Pieter van Veen ging omhoog en arbiter Ricardo Mulder nam het signaal over. Vitesse Delft kreeg daarna nog een kleine kans. De teams gingen aan de thee met een 0-0 stand op het bord.

Na rust draaide al na twee minuten een inzet van Olaf Kramer via Vitesse Delft-keeper Van den Hengel en de lat het doel weer uit.  Een vrije trap in de 57e minuut leverde de ploeg van Ronald Hes een 1-0 voorsprong op. Patrick dos Reis Tavares kopte de bal binnen. Tien minuten later kreeg Vitesse Delft weer een kans op een treffer. Invaller Gigi Vermeer schoot eerst tegen doelman Kester aan en vervolgens in de rebound over.

Met nog tien minuten te spelen werd het duel beslist. Levie Schut speelde Dominique Aries aan die de bal vervolgens over de uitkomende Kester in het open doel schoot. RKDEO had in de blessuretijd nog twee kansen, maar wist die niet te verzilveren: 2-0.