Zaterdag 2E | SVC’08 met veel inzet en tien man naar zege

Na een lange voorbereiding en drie bekerwedstrijden begon eindelijk het echte werk in een competitie die er niet om liegt. Liefst zes van de veertien ploegen kunnen degraderen en dat is toch wel een spook, dat boven de tweede klasse hangt.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Beide ploegen speelden duidelijk met aanvallende bedoelingen wat leidde tot een aantrekkelijk schouwspel. Westlandia was wat meer aan de bal en wist zich ook een aantal kansen te scheppen. Zo moest Jordy de Bruin in de achttiende minuut op de lijn redding brengen op een hard schot van Tim van der Voort.  Nog geen twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een corner van Thomas Hughes belandde tussen een mêlee van spelers en kwam uiteindelijk voor de voeten van Norvin Mercera die raak kon schieten: 0-1.

Westlandia zette aan en Wesley de Storm moest de bal met de benen tegenhouden in een éen op één situatie met Tim van der Voort. SVC’08 bleef met moeite overeind en kwam in de veertigste minuut goed weg bij een bal op de lat. Zo leek SVC’08 de rust te halen met een nipte voorsprong. Maar in de slotminuut sloeg het noodlot alsnog toe. Ferry Meere wilde met een sliding een harde lage voorzet voorlangs het doel met een sliding wegwerken. Echter een Westlandse aanvaller was iets sneller en deze werd geraakt waarmee een terechte strafschop een feit werd. Een gele kaart was gezien de doelkans daarbij ook op zijn plaats geweest, maar scheidsrechter Ivar Gieles trok rood en SVC’08 moest verder met tien man. De penalty, genomen door Lars van de Berg, werd in eerste instantie gestopt door Wesley Storm, maar de terugspringende bal werd door de snel ingelopen Yordi van Beek alsnog doeltreffend afgerond: 1-1.

SVC’08 moest dus de gehele tweede helft met een man minder tegen Westlandia op zien te boksen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat gezien het spelbeeld in de eerste helft en de kansverhoudingen weinig toeschouwers geloofden in een goede afloop voor SVC’08. Maar zoals vaak komt er bij een ploeg in ondertal in zo’n situatie toch wat extra’s los. Met een vijfmans verdediging en een onvermoeibare stoorzender in de persoon van Jesse Spaans daarvoor, hield SVC’08 de weg naar het doel gesloten en mocht er een schot doorkomen dan stond Wesley Storm op de goede plaats.

Westlandia was weliswaar heel veel aan de bal, maar was niet bij machte een gaatje te vinden en maakte daarbij veel te weinig gebruik van de ruimtes aan de zijkanten. Het was juist SVC’08 dat de beste kansen kreeg. Tot tweemaal toe kwam Tristan Dufour in scoringspositie, maar doelman Jari

Duijvestijn bracht beide keren redding.  SVC’08 ging er meer en meer in geloven en de wedstrijd sloop naar het einde. Trainer Jeffrey Frijters bracht twee wissels in voor de moegestreden aanvallers Thomas Hughes en Tristan Dufour. Dit bleek een gouden greep te worden. Want zij beslisten namelijk de wedstrijd alsnog in het voordeel van SVC’08. Fabian Toet speelde zich op links vrij en trok de bal voor het doel, waar Robert Kuijper zeer alert de bal intikte: 1-2. In de zeven minuten toegevoegde tijd van scheidsrechter Gieles was het nog even billenknijpen voor de bezoekers, maar verder dan een kopbal net naast kwam Westlandia niet. Een knappe prestatie van SVC’08, dat met tien man een tomeloze inzet toonde en zeer gedisciplineerd Westlandia van zich afhield.