Zaterdag 2E | SVC’08 op herhaling na snelle rode kaart

De duels tussen SVC’08 en Vitesse Delft zijn door de jaren heen pittige potjes met veel emotie. Door de snelle rode kaart die SVC’08-speler Coen Soonieus na een klein half uur kreeg, kan nu ook die indruk voor de niet aanwezigen ontstaan. Maar dat was nu geenszins het geval.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

SVC’08 was noodgedwongen op één plaats gewijzigd door de schorsing van één wedstrijd voor Ferri Meere. Op zijn plaats speelde Patrick Bos, die van een blessure terugkeerde. Het eerste kwartier golfde het spel op en neer met iets meer balbezit voor Vitesse Delft, maar de betere kansen voor SVC’08.  De ploegen hielden elkaar in evenwicht.

In de twintigste minuut speelde SVC’08-doelman Wesley Storm Patrick Bos met een man in zijn rug wel zeer ongelukkig aan. Bos kwam hierdoor zodanig in de problemen, dat hij een penalty veroorzaakte. Rick Burgering zette zich achter de bal en schoot links in de hoek van keeper Wesley Storm. Deze had dit echter doorzien en ranselde de bal uit de hoek. Een flinke domper voor Vitesse Delft en een opsteker voor SVC’08. Twee minuten later kwam SVC’08 ook nog eens op voorsprong.  Doelman Daniël Kumic kon in eerste instantie een hard schot van Norvin Mercera, overgekomen van Vitesse Delft, nog keren maar de rebound van dezelfde speler verdween in de touwen: 1-0.

Na bijna een half uur spelen kreeg de wedstrijd een heel ander aanzicht. Coen Soonieus liet de bal wegspringen en wilde zich met een onstuimige sliding herstellen. Deze onbeholpen actie eindigde op de enkel van Daan Burgering en scheidsrechter Wim van Horsen kwam onverbiddelijk met een rode kaart. SVC’08 kon dus op herhaling gezien het feit dat zij vorige week tegen Westlandia ook de gehele tweede helft met tien man tegen een sterke tegenstander moest opboksen. Voor rust kreeg SVC’08 nog een kans op 2-0, maar de kopbal van Tristan Dufour belandde recht in de handen van doelman Kumic.

Na de thee was duidelijk wat het publiek te zien zou krijgen. Een aanvallend Vitesse Delft en SVC’08 dat het achterin ging dichtmetselen. Jordy de Bruin ging linksback spelen en Jerry Plat en Matthijs de Jong lieten zich terugzakken in het centrum van de verdediging met Jesse Spaans daarvoor als stoorzender. Het beproefde recept van vorige week. Van een geroutineerde ploeg als Vitesse Delft mag je verwachten, dat het hier een adequaat antwoord op heeft, maar ook de Delftenaren bleken niet bij machte een antwoord te vinden op de gedwongen speelwijze van SVC’08.  Sander Koelewijn moest alle oplossingen maar verzinnen voor de club uit Delft, maar als er dan eens iets door kwam was daar altijd weer doelman Wesley Storm die uit kon groeien tot man of the match. Met als hoogtepunt een schot van Richomar Richards, dat hij schitterend uit de kruising tikte.

Echt uitgespeelde kansen kreeg Vitesse dan ook niet. De ballen werden te snel van de zijkanten hoog het strafschopgebied in gebracht of strandden in het propvolle centrum. SVC’08 kreeg nog wel twee kansen. Eén na een snelle verre uittrap van Wesley Storm op de ingevallen Iliass Daoudi en een andere toen doelman Dumic zich verkeek op een hoge dieptebal, die hij over zich heen liet stuiteren maar nog net met een sprint voor de doellijn weg kon tikken. Met veel inzet en strijd wist SVC’08 uiteindelijk ook deze week te overleven met tien man. En hoewel er langs de lijn gekscherend werd geopperd om volgende week gewoon met tien man te starten, wordt het voor de mannen van trainer Frijters hopelijk toch geen vaste kost om op de wijze wekelijks de schade te moeten repareren.