Zaterdag 2E: SVC’08 op karakter langs gelijkwaardig CWO

Het nog ongeslagen SVC’08 kreeg CWO op bezoek, dat met zes punten uit drie wedstrijden en nog een uit te spelen wedstrijd met een 1-3 achterstand tegen Vitesse Delft moest winnen om bij de top aan te sluiten. Voor SVC’08 gold eigenlijk hetzelfde, waardoor de spanning goed op de wedstrijd zat. Een spannende wedstrijd met een aantrekkelijk kijkspel was het gevolg.

Tekst: Jaap Lolkema     |     Foto’s: Bert Tielemans

Trainer Jeffrey Frijters kon bij SVC’08 over een geheel fitte selectie beschikken en had dus volop keuze. SVC’08 startte in de gebruikelijke opstelling van de laatste wedstrijden met een verdedigend ingesteld middenveld en drie snelle spitsen.

CWO dat een onbekende tegenstander is voor SVC’08 bleek over een goed voetballende ploeg te beschikken. Achterin maakten de tweeëntwintigjarige Micha Lo-Kioeng-Shioe en Dwy Kampe een sterke indruk. Beide ploegen bleken niets voor elkaar onder te doen en de nadruk lag vooral op duels op het middenveld. Zo ontstonden er wat halve kansen voor de thuisploeg, dat een schot van Jesse Spaans net naast zag gaan. Aan de andere kant was het vooral oppassen op de slimme spits Justin van Mullen, die de achterhoede van SVC’08 handenvol werk bezorgde.

In de dertigste minuut maakte deze speler handig gebruik van een slordigheid in de SVC’08-achterhoede. Bart Markering speelde Patrick Bos te zacht en in de dekking aan. In plaats van de bal weg te rossen wilde Patrick zich voetballend uit de situatie te redden, maar werd hierbij afgetroefd door de slimme Justin van Mullen die vervolgens alleen op keeper Wesley Storm af kon gaan en beheerst de bal in het doel schoof: 0-1. Dit was wel even slikken voor de thuisploeg, die weliswaar gelijkwaardig was maar moeilijk tot uitgespeelde kansen kwam tegen een goed georganiseerd spelende tegenstander. Zo bleef de 0-1 stand tot de rust gehandhaafd.

Bij de hervatting van de tweede helft bleek Bart Markering achtergebleven in de kleedkamer en kwam Fabian Toet erbij op het middenveld op de plaats van Matthijs de Jong, die verhuisde naar de rechtsbackplaats. Door deze wijziging veranderde het spelbeeld vooral in aanvallend opzicht voor SVC’08, dat met Fabian Toet een goed passende speler in de gelederen kreeg die de aanvallers aan het werk kon zetten. Bovendien bleek de thee SVC’08 goed te hebben gedaan, want het kwam zeer gedreven uit de kleedkamer.

Zo keerde SVC’08 de wedstrijd in vijf minuten om. Een diepe bal op Norvin Mercera leverde een duel op in het strafschopgebied waarin de overigens goed fluitende scheidsrechter Giovanni Jaggan een onrechtmatigheid zag van Dwy Kampe ten opzichte van de SVC’08-aanvaller en naar de elfmeterstip wees. Norvin Mercera schoot dit buitenkansje via de handen van doelman Leroy Goedhoop binnen: 1-1. Vier minuten later was het opnieuw raak. Een corner van rechts van Thomas Hughes werd door Matthijs de Jong doorgekopt en bij de tweede paal stond Jordy de Bruin die de bal uit een moeilijke hoek toch in het doel wist te krijgen: 2-1. Met deze voorsprong zakte SVC’08 wat terug en ging CWO op zoek naar de gelijkmaker. De duels werden van beide kanten wat grimmiger zonder dat men over de schreef ging en bovendien hield scheidsrechter Jaggen de zaken prima in de hand.

Onhoudbaar

Maar waar CWO steeds dichter bij de gelijkmaker leek te komen was het SVC’08 dat scoorde. Van een metertje of twintig volleerde Thomas Hughes de bal onhoudbaar achter de CWO-goalie: 3-1. SVC’08 leek in veilige haven, maar in de vijfenzeventigste minuut wist Ron van de Swaluw alsnog de aansluitingstreffer binnen te werken. Dat zou dus billenknijpen worden dachten de SVC’08-supporters op de goed gevulde tribune.

Maar nog geen minuut later werd het al 4-2. Tristan Dufour kreeg de vrijheid om naar binnen te dribbelen en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied tegendraads de bal in waarbij hij de doelman op het verkeerde been zette: 4-2. CWO deed er nog alles aan om het tij te doen keren en was nog dicht bij een doelpunt toen de bal bij een snoeihard schot via de lat het veld weer in kwam.

Zo won SVC’08 op basis van een goede tweede helft verdiend, maar had het een zeer moeilijke middag tegen een sterke tegenstander.