Zaterdag 2E: SVC’08 schiet met scherp en overklast Full Speed

SVC’08 en Full Speed stonden voorafgaande aan de wedstrijd met een gelijk aantal punten op de derde plaats. De winnaar zou kans houden op de eerste periode, voor de verliezer lonkt de middenmoot.

Tekst& foto’s: Jaap Lolkema

Bij SVC’08 waren Coen Soonieus en Jerry Plat vanwege blessures niet beschikbaar. Sherdinant Michel en Ilias Daoudi starten voor het eerst deze competitie in de basis. Vanaf het eerste fluitsignaal van de jeugdige scheidsrechter Joey Meuwese (21 jaar) liet SVC’08 er geen gras over groeien. Met vloeiende aanvallen werd Full Speed teruggedrongen. Zo ontsnapten de bezoekers in de tiende minuut aan een achterstand toen Wessel van Vliet de door Norvin Mercera ingeschoten bal nog van de lijn kon halen.

Maar het was wachten op de openingsgoal van SVC’08. De trage achterhoede, die te veel ruimte in de rug weggaf, had totaal geen vat op de SVC’08-aanvallers. In de veertiende minuut was het voor het eerst raak. Een trekbal van Norvin Mercera vanaf de achterlijn kon door Thomas Hughes kundig worden afgemaakt. Drie minuten later gevolgd door een treffer van Mercera, die een handig doorgespeelde bal van Sherdinant Michel achter keeper Reinder Pul schoot. Op het half uur kwam Iliass Daoudi oog in oog met de doelman, maar zag zijn schot gestopt worden. Direct daarop een enorme kans voor Fabian Toet die van dichtbij de bal vrij in kon schieten. Maar ook zijn inzet werd gekeerd.

Maar op een kopbal van Patrick Bos uit een corner van Thomas Hughes moest de Delftse keeper het antwoord schuldig blijven: 3-0. Full Speed-trainer Frank Verhaar dacht met het naar voren sturen van de lange centrumverdediger Wessel van Vliet en een driemans-achterhoede de druk op de SVC’08-achterhoede te vergroten en zo het tij te keren. Maar dit bleek wel erg naïef. Zes minuten na de 3-0 volgde een aanval over links met verdediger Nathan Martina in de hoofdrol. Hij bezorgde de bal bij Sherdinant Michel die koeltjes afrondde: 4-0. Het rustsignaal van scheidsrechter Meuwese was een verlossing voor Full Speed dat volkomen van de mat werd gespeeld.

Na rust gaf Full Speed wat meer tegenstand en leek het heilige vuur een beetje gedoofd bij SVC’08. Pas in de drieënvijftigste minuut was er het eerste schot op het doel van keeper Wesley Storm van de thuisploeg. In de laatste vijfentwintig minuten gaf SVC’08 opnieuw een beetje gas. In de zeventigste minuut eindigde een vloeiende aanval nog met een schot van Norvin Mercera, maar vijf minuten later was het opnieuw raak. Een vrije trap van Thomas Hughes draaide het strafschopgebied in en stuitte via de rug van Jordy de Bruin bij de eerste paal binnen: 5-0. SVC’08 bracht een aantal wissels binnen de lijnen en zette aan voor een Haags kwartiertje. Tristan Dufour, net in het veld gebracht, werd neergehaald door keeper Reinder Pul. De toegekende penalty werd benut door Norvin Mercera: 6-0. Een minuut later bereikte Nathan Martina de achterlijn en met een schitterend lobje bereikte hij Sherdinant Michel, die de bal tegen de touwen joeg: 7-0. Het slotakkoord was voor de man of the match Patrick Bos, die een harde voorzet van Thomas Hughes schitterend inkopte: 8-0. Zo won SVC’08 zeer overtuigend en staat het voorlopig op de eerste plaats na het verlies van FC Skillz bij CWO.​