Zaterdag 2E: Topper Westlandia – Full Speed prooi voor Delftenaren

De zaterdagavonden worden in huize Verhaar steeds gezelliger. Na de 0-1 winst bij de zaterdagtak van Westlandia staat Full Speed namelijk bovenaan in de tweede klasse E. De glimlach op het gezicht van coach Frank Verhaar (foto) wordt dan ook met de week breder.

Tekst: Hans Kulk

Het kan niet op bij het Delftse Full Speed. Vijf duels gespeeld, viermaal gewonnen en slechts eenmaal verloren (4-0 tegen plaatsgenoot Concordia). Zaterdagmiddag won de ploeg van Frank Verhaar de topper tegen Westlandia. Op sportpark De Hoge Bomen pakten de withemden, door een vroeg doelpunt van Lesley Dijksman (achtste minuut), de volle buit.

Rood

Een gemakkelijke overwinning werd het overigens niet voor de bezoekers. Ondanks de vroege treffer van Dijksman kreeg de thuisploeg de beste kansen. Al in de eerste minuut had Stefan Bron de Westlanders op een 1-0 voorsprong moeten zetten, maar hij gleed de bal net naast het doel. Ploeggenoot Timothy Le Duc deed het bij een 0-1 tussenstand niet veel beter. Hij had de 1-1 op zijn schoen, maar raakte het leder, tot ontzetting van zijn coach Theo Verbeek, niet vol.  Tot overmaat van ramp zag de trainer van de groenhemden ook nog eens Tim van der Voort, na een directe rode kaart, wegvallen.

Schaars

Na de pauze waren de kansen schaars aan beide kanten, waardoor er in de 0-1 voorsprong van Full Speed geen verandering meer kwam. Aan Delftse zijde speelde Samet Mermer zijn honderdvijftigste duel voor de hoofdmacht. Een mooi jubileum waaraan ook nog eens drie punten ‘vastzaten’.

Komend weekend spelen Verhaar en consorten wederom om de eer van Delft, maar ditmaal is niet Concordia, maar Vitesse Delft op sportpark Kerkpolder de tegenstander.