Zaterdag 2E: Vitesse Delft en CION sluiten af met terecht gelijkspel

In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd wisten Vitesse Delft en CION uit Vlaardingen het tot een gelijkspel van 2-2 te brengen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat de bezoekers uit Vlaardingen diverse malen op kracht gevaarlijk konden worden en in de duels attenter en alerter waren dan de thuisclub.

Tekst: Niek Praagman         |      Foto’s: Moshe Amsalem

Te vaak ging de bal aan Delftse kant verloren omdat de passes van de thuisploeg over een grote afstand niet bij een Vitesse Delft-speler terechtkwam, maar eenvoudig door een CION-speler kon worden opgepakt. Daarnaast waren de spelers van CION ook wat steviger in de duels. Het 2-2 gelijke spel was dan ook een terechte uitslag.

In de dertiende minuut kwam CION op voorsprong na een corner, die werd ingeschoten: 0-1. Na een half uur verdween de bal in een door Vitesse Delft genomen hoekschop via een verdediger van de Vlaardingers in eigen doel. De laagstaande zon is hier mogelijk een hulpje voor Vitesse Delft geweest: 1-1.

Tot aan de rust verder geen noemenswaardige momenten meer voor beide doelen en kwamen vooral aan Delftse kant veel ballen niet goed aan.

In de tweede helft werd na bijna een kwartier spelen de bal uit een voorzet vanaf de linkerflank door CION in het Delftse doel gewerkt: 1-2. Vlak daarna een blessure van de scheidsrechter, dat voor veel oponthoud zorgde. De leidsman kon gelukkig verder. Met nog een klein half uur te gaan moest CION met tien man verder, omdat een speler zijn tweede gele kaart van de middag kreeg voorgehouden. Niet lang daarna wist Vitesse Delft langszij te komen. Pattrick dos Reis scoorde uit een hoekschop de 2-2. Vitesse Delft had daarna een periode veel moeite om de bal in de ploeg te houden. Vlak voor tijd nog een zware overtreding van Duncan Sjerp van de thuisploeg. Hij kreeg geel en omdat het ook voor hem de tweede was, kon hij net iets eerder richting de douche. In de slotminuut werd er nog een treffer van CION afgekeurd wegens buitenspel.