Zaterdag 2E | Vitesse Delft na winst op HVC’10 van hatelijke nul af

Na twee verloren wedstrijden trad Vitesse Delft op eigen terrein aan tegen HVC’ 10. Het was deze keer een prima voetbaltemperatuur en het veld lag er voortreffelijk bij. Zou de thuisploeg dan nu een eerste wedstrijdpunt behalen of misschien zelfs meer?

Tekst: Niek Praagman         |    Foto’s: Moshe Amsalem

Al in de tweede minuut kwam Vitesse Delft via een mooie voorzet van rechts en een goede kopbal gevaarlijk door, maar de keeper van HVC’10 was op tijd ter plekke. De gastheren bleven aanhouden, maar weer vond de verdediging een antwoord.

Al met al een wedstrijd met veel beweging en dus ook vele malen aan beide kanten mogelijkheden om te scoren. In de 37e minuut brak Vitesse Delft door en werd er in de zestien een overtreding gemaakt, waarop de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Typisch een werkje voor Duncan Sjerp en hij scoorde beheerst: 1-0.

Vlak voor rust nog een uitval van HVC’10, maar ook nu kon de Vitesse Delft-doelman redding brengen en de bal direct doorsturen naar de voorhoede, waardoor er een fraaie Delftse aanval werd opgezet Richomar Richards hij scoorde ook de 2-0, wat ook de ruststand was.

Direct in de eerste minuut na de thee kwam de thuisploeg op een 3-0 voorsprong. Uit een hoekschop van Duncan Sjerp kopte Rik Burgering de bal binnen. Na dik een uur werd een speler van HVC’10 gevloerd en zag HVC’10 kans om iets terug te doen: 3-1. Namens de ploeg van trainer Ronald Hes van invaller Gigi Vermeer nog dicht bij een doelpunt, maar in de stand kwam geen wijziging meer.