Zaterdag 2E: Vitesse Delft sterkste in derby met Full Speed

De twee Delftse clubs Full Speed en Vitesse Delft speelden een aardige wedstrijd en hadden zo nu en dan een hoog tempo te pakken, wat wel prettig was gezien de toch wel koude wind die zo nu en dan fors aantrok en zelfs een aantal regenbuitjes meebracht.

Tekst: Niek Praagman       |      Foto’s: Franca Dobbe

Het tempo lag vanaf de eerste minuut na de aftrap tot aan de rust hoog en er was een gevaarlijke aanval van Vitesse Delft, die echter na een kwartier geen doel trof. Na bijna een half uur op de klok wederom een aanval van Vitesse Delft en deze keer kwam de bal op de lat, waarop Rik Burgering adequaat reageerde en in de rebound de bal in het doel deponeerde: 0-1.

De hele eerste helft bleef boeien omdat er doorlopend met veel inzet gestreden werd. In de 31e minuut werd er weer gescoord door de bezoekers, waardoor de stand op 0-2 werd gebracht.  Vitesse Delft zat aanvallend goed in de wedstrijd en ook de verdediging verkeerde in goede vorm. Toch viel er ook een doelpunt voor Full Speed met als resultaat een 2-1 voorsprong voor Vitesse Delft bij de rust.

Na de pauze werd nog tweemaal door Vitesse Delft het vijandelijke net gevonden. Eerst scoorde Daan Burgering op fraaie wijze met het hoofd in de 54e minuut en in de 69e minuut werd het na een combinatie van Daan en Rik Burgering 4-1.

Die 1-4 uitslag betekent een mooi opzetje voor de komende periode voor Vitesse Delft om te proberen hoger op de ranglijst te komen en geeft gezien het spel tegen Full Speed ook aan dat er groei in de selectie zit en er meer wedstrijden met goede afloop kunnen gaan komen.

(Klik HIER voor meer foto’s van Full Speed – Vitesse Delft)