Zaterdag 2E: Westlandia kan geen vuist maken en delft onderspit bij CION

Westlandia keek uit tegen CION bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Na de thee zagen de Naaldwijkers geen kans iets terug te doen. Toen CION er 3-0 van maakte, was de wedstrijd ook beslist.

Tekst: Ton Beije

Westlandia keek uit tegen CION al na tien minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Uit een vrije trap kwam de bal op het hoofd van aanvaller Calvin Jongejan, die de 1-0 binnenkopte. Na een kwartier mocht Westlandia een vrije trap nemen op zo’n twintig meter van het CION-doel. De bal werd in het  strafshopgebied gebracht, waar de doelman de bal losliet, maar Stefan Bron kwam net te laat om succesvol te zijn. CION dacht vijf minuten later de marge te verdubbelen, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd.

Vijf minuten later was de 2-0 toch een feit. Fanny Koetsier was de schutter aan CION-kant. Het had er slechter voor de Naaldwijkers uit kunnen zien, maar doelman Jari Duijvesteijn stak in goede vorm. Bij Westlandia moest Lars van den Berg geblesseerd (pols) het speelveld verlaten en werd vervangen door Yordi van Beek.

Tevreden

In het eerste kwartier na rust gebeurde er niet veel voor beide doelen. CION koesterde de voorsprong en Westlandia bleek niet in staat iets terug te doen. Toen na een prima steekpass Chris Zade de stand op 3-0 wist te brengen, was de wedstrijd ook gespeeld. Invaller Yordi van Beek kreeg na een goede actie van Stefan Bron nog een mogelijkheid, maar het bleef bij 3-0, zodat CION-trainer Ricky van den Bergh (foto) tevreden met zijn ploeg van het veld kon stappen.