Zaterdag 2E: Westlandia opnieuw te sterk voor Vlaardingse opponent

De zaterdagtak van Westlandia lijkt graag tegen Vlaardingse tegenstanders te spelen. Na de winst van vorige week op CWO (4-1) werd zaterdagmiddag, in Vlaardingen, VFC verslagen: 1-3.

Tekst: Hans Kulk

De Westlanders lijken hun draai in de tweede klasse E eindelijk te hebben gevonden. Voor de tweede keer op rij won de ploeg van trainer Theo Verbeek (foto) namelijk van een tegenstander uit Vlaardingen. Na CWO was nu VFC de ‘dupe’ van de dadendrang van de Naaldwijkers.

Binnen negen minuten stond Westlandia al op een 0-1 voorsprong door een treffer van Tim van der Voort. Nadat de spits van VFC even later een dot van een kans op de 1-1 miste, was Mike Vijverberg in dezelfde minuut aan de andere kant wél doeltreffend: 0-2.

Voor rust had Stefan Bron het duel al ‘op slot’ kunnen ‘draaien’ door de 0-3 voor de bezoekers binnen te koppen, maar zijn inzet ging niet in, maar naast het doel van VFC.

Scherpschutter

In de tweede helft viel de 0-3 alsnog. Nu was Lars van der Berg de scherpschutter namens de groen-witten. Werd het dan helemaal niet spannend in Vlaardingen? Niet echt. Een kwartier voor tijd schoot Aaron de Bruin, namens de thuisclub, de 1-3 op het scorebord, maar dat bleek uiteindelijk het welbekende ‘doekje voor het bloeden’.

Aanstaande dinsdag speelt Westlandia opnieuw. In Hoek van Holland wordt het eerder gestaakte duel (blessure scheidsrechter – red.) tussen HVC’10 en de Westlanders uitgespeeld. Volgende week zaterdag komt hekkensluiter HMSH in Naaldwijk op bezoek.