Zaterdag 2E | Westlandia walst op Hoge Bomen over HMSH heen

In de zaterdag tweede klasse E stond dit weekend een duel op het programma tussen Westlandia en HMSH. De gasten zijn onderaan de ranglijst te vinden met nul punten uit vier wedstrijden. Gastheer Westlandia bivakkeert in de bovenste regionen.

Tekst: Marlon Taal         |      Foto’s: MFH-Design

De thuisploeg kon de wedstrijd goed beginnen door in de tweede minuut al op voorsprong te komen. Een voorzet van Rick van Rijn zorgde ervoor dat Stefan Bron kon binnenkoppen: 1-0. Lang daarna bleven kansen uit voor beide ploegen. Pas halverwege de eerste helft kwam daar weer een grote kans in het voordeel van de thuisploeg. Stefan Bron kon tekenen voor zijn tweede treffer van de dag. Vlak voor rust konden de gasten nog wel antwoord geven met een aansluitingstreffer van Casper Zych. De teams zochten dus de kleedkamer op met een tussenstand van 2-1.

De gasten uit Den Haag hoopten door de aansluitingstreffer in de slotfase van de eerste helft met vertrouwen de kleedkamer uit te stappen. Maar nog geen vijf minuten na rust kon de thuisploeg alweer toeslaan. Timothy De Luc tikte de 3-1 binnen namens Westlandia. HMSH kwam nog dicht bij een nieuwe aansluitingstreffer, maar de inzet kon worden gekeerd door doelman Jari Duijvestijn. Met nog ruim twintig minuten te gaan kon Westlandia opnieuw een doelpunt bijschrijven. Tim van der Voort zorgde voor de 4-1.

Vanaf dat moment kon de score alleen nog maar oplopen voor de thuisploeg. Invaller Yordi van Beek kon de 5-1 benutten. Met nog tien minuten te spelen werden de bezoekers overlopen door de ploeg van trainer Theo Verbeek. Dennis Verbeek maakt het halve dozijn treffers vol: 6-1. Alsof dat nog niet genoeg was, wist Timothy De Luc – die ook al verantwoordelijk was voor de derde treffer – nog twee doelpunten bijschrijven en daarmee zijn hattrick vol te maken. Na negentig minuten floot de leidsman af en kon Westlandia met een 8-1 overwinning van het veld stappen.