Zaterdag 2E: Wilhelmus geeft tegen Concordia voorsprong weg

Wilhelmus, de ploeg die onderaan te vinden is in de zaterdag tweede klasse E, was op zoek naar een belangrijke overwinning. Het moest thuis dan wel Concordia verslaan. De tegenstander deed het tot nu toe goed. Het was dus een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen.

Tekst: Marlon Taal

Wilhelmus begon de wedstrijd sterk en kreeg binnen twintig minuten al een grote kans. De inzet van Cedric Aké werd net overgeschoten. Nog geen kwartier later kwam er een nog grotere kans voor de thuisploeg. Bhody Streekstra zag zijn schot op de paal belanden. Het zat Wilhelmus niet mee en Concordia kon weer ademhalen. Het leek bij rust te eindigen zonder doelpunten, maar in de blessuretijd van de eerste helft kwam dan toch de welverdiende goal. Iphraim Chtatou kon de bal op aangeven van Bhody Streekstra strak in de verre kruising schieten. Wilhelmus kon dus de rust ingaan met een 1-0 voorsprong.

Wakker

De mannen uit Voorburg kwamen de kleedkamer goed uit. Nog geen tien minuten na de hervatting kwam Wilhelmus op een 2-0 voorsprong. Boyd Roodnat was de man van de treffer. Concordia leek wakker geschut en tien minuten later konden de Delftenaren terugkomen op 2-1 door Noel Geurts. Maar dan een minuut na de aansluitingstreffer kwam Noël Geurts weer tot scoren en maakte de gelijkmaker. Wilhelmus leek het dan toch weer weg te gooien. Lang kwamen er voor beide ploegen geen grote kansen meer. Maar vlak voor het einde ging het dan toch weer mis voor de hekkensluiter. Invaller Jordan Hennep bracht de ploeg van trainer Wesley Zandstra (foto) op een 2-3 voorsprong. Wilhelmus was erg dicht bij de eerste overwinning, maar stond na afloop toch weer met lege handen. Concordia nam namelijk de volle buit mee naar Delft.