Zaterdag 2E | Wilhelmus verliest door vroege rode kaart

Na het 1-1 gelijke spel tegen HVC’10, vorige week, keek Wilhelmus reikhalzend uit naar het uitduel met CWO, dat vorig weekend overigens wél tot winst kwam. Het duel in Delft, tegen Concordia, eindigde namelijk in een simpele 0-3 zege.

Tekst: Hans Kulk

Trainer Ramon van Steekelenburg (foto) en consorten kwamen in Vlaardingen helaas bedrogen uit. Na een vroege rode kaart voor de ‘Wespen’ keerde de Haagse ploeg uiteindelijk met een 3-1 nederlaag huiswaarts.

Van Steekelenburg had met zijn staf ongetwijfeld een plan bedacht om CWO te kunnen bestrijden, maar na amper veertien minuten kon dat plan de prullenbak in. Aanvoerder Mathijs Wartna kreeg namelijk, na het neerhalen van een doorgebroken CWO-speler, direct rood van scheidsrechter Moussaoui. Met elf tegen tien hielden de ‘Wespen’ het achterin lange tijd ‘dicht’, maar de 1-0, in de 44ste minuut, was een zware domper voor de mannen van Van Steekelenburg.

Eer

Kon Wilhelmus het tij in de tweede helft nog keren? Nee, niet echt. In de 53ste en 69ste minuut verhoogden de Vlaardingers de voorsprong naar 3-0. Voor de spreekwoordelijke eer zorgde Robbie Boere zeven minuten voor tijd: 3-1.

Met één punt uit twee duels staan de ‘Wespen’ op dit moment in de onderste regionen van de tweede klasse E, maar bij winst op VFC, volgend weekend, kan Wilhelmus weer langzaam omhoogkijken.