Zaterdag 2E: Zorgen Wilhelmus groot na nederlaag tegen CION

Op eigen veld moest Wilhelmus zich gewonnen geven tegen CION. Beide teams bevinden zich in het rechterrijtje en konden een zege goed gebruiken. Door de nederlaag werd Wilhelmus nog vaster op de laatste plaats gedrukt.

Tekst: Roland van der Linden      |       Foto’s: Franca Dobbe

Al na een paar minuten spelen moest Wilhelmus de eerste tegentreffer van de ploeg uit Vlaardingen incasseren en kwam de 0-1 op het bord te staan. Na een half uur voetballen kreeg de thuisploeg een grote kans, maar de kopbal van Cedric Aké ging net naast. Vlak voor rust was CION, de ploeg van de Haagse trainer Ricky van den Bergh, voor de tweede keer trefzeker.

Een kwartier voor tijd leek CION de genadeklap uit te delen, maar de strafschop werd door Wilhelmus-doelman Tom Ebens uit het doel gehouden. Twee minuten later was het toch raak voor de bezoekers. Met nog negen minuten te spelen gaf Cedric Aké de stand een draaglijker aanzien: 1-3. In de minuten daarna ontving Aké kort na elkaar twee gele kaarten en mocht vertrekken. De stand bleef 1-3.

(Klik HIER voor meer foto’s van Wilhelmus-CION)