Zaterdag 3A/3C/3D: OLIVEO wint periode, SEP en DHL pakken dure punten

In 3A won Blauw-Zwart van SCW en nestelde zich in de subtop. DWO en Stompwijk’92 werden getrakteerd op een nederlaag. DHL en SEP pakten onderaan de ranglijst nuttige overwinningen. OLIVEO greep door een zege op Soccer Boys de eerste periode.

Tekst: Roland van der Linden     |   Foto’s: Rob Römer & Perry Biemans (SportSnap.nl)

3e klasse A

SCW – Blauw Zwart

Blauw-Zwart heeft de koplopers nog steeds in zicht na een 1-3 overwinning op SCW, na een ruststand van 1-1. Dunke Lagerberg scoorde de eerste twee treffers van Blauw Zwart. De 1-3 kwam op naam van Bastiaan Hendrikse. De club uit Wassenaar staat nu op een zesde plaats met zes punten achterstand op Aarlanderveen, dat de ranglijst aanvoert.

RKDES – DWO

DWO verloor van zichzelf tegen RKDES. De Zoetermeerders waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar konden de vele kansen niet benutten. De rust werd bereikt met een 1-1 stand op het bord. Het doelpunt van DWO kwam op naam van JP Nocento. Na de doelwisseling liet DWO vierhonderd procent kansen onbenut en kreeg vervolgens door twee individuele fouten twee treffers tegen: 3-1.

Koudekerk – Stompwijk’92

In Koudekerk was de start nog hoopvol voor Stompwijk’92 na de 0-1 van Kite Beuvink. De thuisploeg stelde nog voor rust orde op zaken en ging met een 4-1 voorsprong aan de thee. Na de rust voegde Koudekerk nog vier treffers aan haar totaal toe: 8-1.

3e klasse C

Ariston’80 – DSVP

In een gelijkwaardig duel kwamen Ariston’80 en DSVP een 1-1 gelijkspel overeen. De bezoekers uit Pijnacker kwamen al na een minuut spelen op een 0-1 voorsprong door een treffer van Nick Jense. Pas in de tweede helft kon de equipe van trainer Martin de Graaf de gelijkmaker produceren. Mervin Hansen nam de 1-1 voor zijn rekening. (Foto’s onder: Perry Biemans)

OLIVEO – Soccer Boys

De bezoekers uit Bleiswijk kwamen het beste uit de startblokken, maar het was OLIVEO dat de score opende na een kwartier. Uit een mooi uitgespeelde counter kon Bob Ruigrok de 1-0 aantekenen. Niels Bentvelzen zorgde vervolgens voor een 2-0 ruststand. (Foto’s onder: Rob Römer)

Noah Boer besliste na de thee het duel vroegtijdig door de 3-0 in de touwen te werken. Vlak voor het eindsignaal werd het zelfs 4-0 via Laurens Huurman. Soccer Boys pakte toch nog een doelpuntje mee en bepaalde de eindstand op 4-1.

DHL – CVC Reeuwijk

In het duel met CVC Reeuwijk pakte DHL de broodnodige overwinning. Ondanks de nodige kansen voor de club uit Delft pakten de bezoekers een 0-1 voorsprong. Met een half uur op de klok trok Hamza Chikhi uit een voorzet van Mathijs Schalkwijk de stand weer gelijk: 1-1. Na de thee scoorde Marcus Slagveer de 2-1 na een voorzet van Chikhi. Uit de counter kwam CVC Reeuwijk op gelijke hoogte. Het laatste woord was voor Hamza Chikhi, die opnieuw bediend werd door Mathijs Schalkwijk: 3-2.

SEP – FC IJsselmonde

SEP pakte haar eerste overwinning van het seizoen. Op eigen veld werd middenmoter FC IJsselmonde een 3-1 nederlaag toegebracht. Voor het team van trainer Marcel de Letter scoorde Tyler van Baalen voor de rust. Na de hervatting was Marco van Blitterswijk twee keer scherp in de afwerking. SEP is na de zege nog steeds hekkensluiter, maar heeft de aansluiting met de andere staartploegen gevonden.

3e klasse D

VDL – Botlek

VDL blijft hekkensluiter na een dikke nederlaag tegen concurrent sc Botlek. De bezoekers openden sterk en namen de leiding in het duel. Door een treffer van Dennis van Rijn werd de stand nog wel 1-1. In de tweede helft kreeg VDL drie treffers om de oren en stapte met een 1-4 nederlaag van het veld.

(Meer foto’s Ariston’80-DSVP op SportSnap.nl)