Zaterdag 3A/C/D: Blauw-Zwart en DWO delen koppositie

In 3A versloeg Blauw-Zwart in een zware wedstrijd Koudekerk en was DWO Alphen de baas. Beide ploegen leiden in de poule met tien punten. In 3C nestelde OLIVEO zich op kop met Zwarte Pijl na een zege op Ariston’80.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Franca Dobbe

3e klasse A

Koudekerk – Blauw Zwart

In een moeizaam duel kreeg Blauw-Zwart tegen Koudekerk loon naar weken. In de eindfase van de eerste helft hadden de Wassenaarders een veldoverwicht en het beste van het spel, maar ging zonder te scoren de rust in: 0-0. Halverwege de tweede helft zag Bastiaan Hendriksen zijn inzet gesmoord worden door de keeper van Koudekerk, maar kon de meegekomen Bram Smit de bal in de rebound binnen schieten: 0-1. Koudekerk kon daarna alleen gevaar stichten met afstandsschoten vanuit de tweede lijn. Blauw-Zwart bleef fysiek en conditioneel overeind: 0-1.

Alphen – DWO

DWO begon zeer sterk aan de wedstrijd tegen AVV Alphen met zeer behoorlijk voetbal en aardige mogelijkheden. Na de snelle 0-1 van Barromeo Pheadrick en de 0-2 van Kurtley de Windt zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. Het hardwerkende DWO liet nog wel veel kansen en mogelijkheden onbenut, maar had ook geluk geen tegendoelpunt te hoeven incasseren.

Stompwijk’92 – FC Oegstgeest

Kite Beuvink schoot na bijna een half uur spelen Stompwijk’92 aan de leiding tegen FC Oegstgeest. De vreugde was van korte duur. Twee minuten later trok Bob den Hollander namens de bezoekers de stand gelijk. Bij Stompwijk’92 vielen diverse spelers geblesseerd uit en moest een veldspeler het doel in. Na de 1-2 van opnieuw Den Hollander kwamen beide teams nog een keer tot scoren, waardoor het duel in een 2-3 nederlaag eindigde voor Stompwijk’92.

3e klasse C

OLIVEO – Ariston’80

In Pijnacker won de thuisploeg met het kleinst mogelijk verschil van Ariston’80. Gerben Pels scoorde in de 47e minuut de enige treffer van het duel: 1-0. Door de overwinning staat OLIVEO nu op gelijke hoogte met koploper Zwarte Pijl, dat bij VVO bleef steken op een 0-0 gelijkspel.

DHL – DSVP

Ook DSVP stapte met een 0-1 overwinning van het veld. In de streekderby met het Delftse DHL won de formatie van trainer Alex van der Harst door een treffer van Rick de Bruijn in de eerste helft. DSVP klom door de zege naar de vijfde plaats.

SEP – Soccer Boys

Op Sportpark Tanthof Zuid kon SEP opnieuw niet de winst grijpen. Tegen Soccer Boys moest SEP nipt het hoofd buigen met 2-3. Na vier duels heeft SEP pas één punt te pakken.

3e klasse D

Voor VDL begint het een lastig seizoen te worden. Ook de vierde wedstrijd op rij werd verloren. Nu was OVV in Maassluis de betere ploeg. Bij rust stond de ploeg uit Oostvoorne nog op een bescheiden 0-1 voorsprong. Na de thee kwam een 1-4 eindstand op het bord. Een kwartier voor tijd scoorde Senna Pennings namens VDL de 1-3.

(Klik HIER voor meer foto’s van DHL-DSVP)

(Klik HIER voor meer foto’s van OLIVEO-Ariston’80)