Zaterdag 3A/C/D | Knap werk Stompwijk’92, OLIVEO laat winst glippen

In 3A kwamen Blauw-Zwart en DWO in hun onderlinge duel niet tot scoren. Stompwijk’92 pakte een overwinning op Van Nispen. DSVP bleef aan de goede kant van de score tegen FC IJsselmonde in 3C. OLIVEO kwam niet verder dan een gelijkspel tegen FC Maense.

3e klasse A

Stompwijk’92 vierde de overstap naar de zaterdag met een 1-2 overwinning bij Van Nispen. De mannen van trainer Erik van Manen kwamen al na vijf minuten op een 0-1 voorsprong door een treffer van Kite Beuvink. Twintig minuten later scoorde Lorenzo Korte op aangeven van Daniël Knijff de tweede treffer van Stompwijk’92. Van Nispen kwam nog wel terug tot 1-2, maar de punten gingen mee terug naar Stompwijk.

Kansen

Blauw-Zwart en DWO kwamen op Sportpark De Schulpwei niet tot scoren. Voor de club uit Wassenaar voelde het als verlies omdat het de beste kansen heeft gehad en verdedigend weinig weggaf. Bij Blauw-Zwart leefde het gevoel dat het zowel voor als na rust een strafschop had moeten krijgen. Vlak voor tijd kreeg een DWO-speler Marwan Moradi van arbiter Vally Karagantcheff zijn tweede gele kaart. De stand bleef 0-0.

3e klasse C

DSVP trof in FC IJsselmonde een goede tegenstander, die veel balbezit had. De grootste kansen waren echter voor de ploeg uit Pijnacker, die geconcentreerd speelde. Na een onderschepping kreeg Bryce van der Harst de bal die vervolgens Yasien Abdelaal in stelling bracht. Abdelaal schoot de bal op slag van rust vol in de kruising. In de tweede helft was er veel strijd op het veld en bleef het spannend tot het einde. DSVP kon de winst over de streep trekken: 0-1.

Strafschop

Ook Ariston’80 pakte een overwinning na een 1-1 stand bij rust. Jakob Joos zette de studenten op 1-0, maar VVOR kwam nog voor de rust op gelijke hoogte. Na de 2-1 van Bart van der Krol kregen de Rotterdammers een strafschop. Daan van der Burg hield zijn doel keurig schoon. Na deze belangrijke redding kon Lars van Biezen de ploeg van trainer Martin de Graaf (foto) naar een 3-1 overwinning schieten.

Wissels

DHL had het niet mee met de arbiter en vond dat het een aantal belangrijke beslissingen tegen kreeg in het duel met LMO. De ploeg uit Delft stond bij rust nog op 1-1 na een treffer van Hamza Chikhi. In de tweede helft liepen de Rotterdammers weg naar 4-1. DHL bracht een aantal wissels in en ging meer op de aanval spelen. In een tijdsbestek van vier minuten scoorde DHL twee keer. Na de treffers van Milan Stolze en Nasime Nefzi bleef de 4-4 uit. DHL moest de terugreis met een 4-3 nederlaag aanvangen.

Aansluitingstreffer

OLIVEO nam tegen FC Maense de leiding door een treffer van Stefan van der Griend die een voorzet van Laurens Huurman binnenkopte. Na de 0-2 van Niels Bentvelzen leek een overwinning in het verschiet te liggen, maar niets was minder waar. Vlak voor rust kwam de aansluitingstreffer op het bord en in een moeizame tweede helft van OLIVEO-kant viel ook nog de 2-2.

In Rotterdam kwam SEP met CKC een 1-1 gelijkspel overeen. SEP maakte net als DHL haar debuut in de zaterdagcompetitie. De eerste vier kansen waren voor SEP maar alleen de laatste leverde een treffer van Marco van Blitterswijk uit een slimme doorkopbal. Vlak na rust had SEP een goede kans op de 0-2 maar voor open doel ging de bal over. Uit de volgende voorzet scoorde CKC de gelijkmaker: 1-1. SEP kreeg daarna nog wel kansen uit de counter maar kon het net niet meer vinden.

3e klasse D

VDL kwam prima uit de startblokken tegen Victoria’04. In Vlaardingen kregen de bezoekers veel kansen, maar konden de doelman van Victoria’04 niet verschalken. Melvin Louwen brak de ban en bracht de 0-1 op het bord. Na een rode kaart voor Kees Ketting verloor VDL de controle op de wedstrijd en nam de thuisploeg het heft in handen met een 4-2 overwinning als gevolg. Namens VDL was Tom Stigter doeltreffend.