Zaterdag 3A/C/D : Winst DWO op Stompwijk’92, OLIVEO pakt punten in Rotterdam

In 3A is DWO de enige koploper na een 5-1 overwinning op Stompwijk’92 en de nederlaag van Blauw-Zwart tegen Lugdunum. OLIVEO zorde voor één van de weinige lichtpuntjes bij de regioteams door sv Charlois te verslaan. Ariston’80, SEP en DHL leden een nederlaag.

Tekst: Roland van der Linden     |     Foto’s: Franca Dobbe

3e klasse A

In Zoetermeer was DWO de duidelijke winnaar in de wedstrijd tegen Stompwijk’92. Uit een eigen doelpunt kwam Stompwijk’92 na vier minuten op voorsprong. Drie minuten later was de stand alweer in evenwicht. De 1-1 bleef lang op het scorebord staan. In de laatste twintig minuten van het duel scoorde DWO maar liefst vier keer en zette een ruime 5-1 stand op het bord. De doelpunten van de thuisploeg kwamen op naam van Badr Moradi, Phederick Barromeo, Kurtley de Windt (2x) en Jean Piere Nocento.

Voor Blauw-Zwart eindigde het duel met Ludgunum in een teleurstelling. Op De Schulpwei gingen de Leidse bezoekers er met een 0-1 overwinning vandoor, waardoor de Wassenaarders naar de vijfde plaats zakten.

3e klasse C

Voormalig zondagclubs SEP en DHL hebben het lastig in het zaterdagvoetbal. SEP moest in koploper Zwarte Pijl met 2-0 haar meerdere erkennen en bivakkeert nog steeds op de laatste plaats. DHL speelde een goede eerste helft tegen FC Maense met vier à vijf goede kansen, maar ging aan de thee met een 2-0 achterstand. Na een sterke opening in de tweede helft kwam DHL terug tot 2-1 door een treffer van Hamza Chikhi. Na de 3-1 een kwartier voor tijd was het over en sluiten en kon FC Maense uitlopen naar een 5-1 overwinning.

Ariston’80 kreeg in Rotterdam flink klop van LMO. De thuisploeg was met 4-0 duidelijk de betere ploeg. DSVP hield maar een punt over aan het duel met laagvlieger VVOR. Rowdy Nobbe scoorde nog wel de 1-0 in de eerste helft, maar na de hervatting kwam VVOR uit een strafschop op 1-1.

OLIVEO deed wel goede zaken. Het uitduel bij sv Charlois werd omgezet in een 0-2 overwinning. Namens de gepromoveerde club uit Pijnacker scoorde Niels Bentvelzen in de eerste helft en was Niels van der Spek na rust trefzeker.  OLIVEO staat na de zege op een keurige tweede plaats met net als koploper Zwarte Pijl dertien punten.

3e klasse D

VDL leek op weg naar haar eerste zege van het seizoen. In de wedstrijd met medelaagvlieger Kethel Spaland scoorde Senna Penning voor rust de 0-1. Na de thee voegde Tygo Suisse er een tweede treffer aan toe voor de club uit Maassluis. Na de 1-2 kreeg VDL veel kansen op de 1-3, maar viel uiteindelijk de gelijkmaker voor de Schiedammers: 2-2.

(Klik HIER voor meer foto’s van DSVP-VVOR)