Zaterdag 3B: KMD ruim langs sv Madestein, Verburch naar tweede positie

Koploper Sportclub Monster was na rust de betere van sv Houtwijk en boekte een ruime zege. Verburch won de strijd om de tweede plaats van Lyra. KMD liet geen spaan heel van sv Madestein. Duindorp SV won het Haagse onderonsje van Laakkwartier.

Tekst: Roland van der Linden     |   Foto’s: Hans Wüstefeld, MFH-Design & Aad van der Knaap

3e klasse B

sv Houtwijk – Sportclub Monster

Een energiek sv Houtwijk bood Sportclub Monster prima partij in de eerste helft. Na een aantal kansen van de Westlander opende Jessy Smit uit een vrije trap de score voor de Haagse thuisclub. (Foto’s: MFH Design)

Kort na de rust kwam sc Monster op gelijke hoogte. Jesper Warbout schoot de bal in de kruising. Een minuut later nam Jordi van Maanen de 1-2 voor zijn rekening. sv Houtwijk werd overklast en moest in het laatste kwartier nog twee doelpunten incasseren. Een treffer van Thijme van de Arend werd snel gevolgd door het tweede doelpunt van Jesper Warbout: 1-4.

Verburch – Lyra

In de Westlandse derby tussen beide topploegen vielen in de eerste helft geen treffers. Vijf minuten na de rust opende Ference van den Berg de score voor de Poeldijkers. Negen minuten later was het weer raak. Nu was het Vince van der Knaap die doeltreffend was voor Verburch. (Foto’s: Hans Wüstefeld)

In de 79e minuut bepaalde Wesley Vollebregt de eindstand op 3-0. Door deze overwinning op Lyra staat Verburch nu op de tweede plaats en is Lyra derde.

Naaldwijk – MVV’27

De Maaslanders waren op Sportpark De Hoge Bomen gastheer Naaldwijk net te slim af. De thuisspelende ploeg van trainer Harry Akkermans kreeg met 0-1 klop van de Maaslanders. Lloyd Rhijnsburger was verantwoordelijk voor de enige treffer van het duel.

Duindorp sv –Laakkwartier

Deze stadsderby eindigde in een duidelijke 4-1 overwinning voor de thuisploeg. Op Houtrust viel na bijna 25 minuten spelen de eerste goal. Robin Roos speelde Ricardo van Gorsel aan, die goed afrondde. Drie minuten later was het 2-0 door een eigen doelpunt van Laakkwartier. (Foto’s: Aad van der Knaap)

In de tweede helft kwam Duindorp sv scherp uit de startblokken. Na drie minuten zette Jeremy Keus de 3-0 op het scorebord. Keus zorgde kort daarna ook bijna voor de 4-0, maar kon de kans niet verzilveren. Na een rode kaart voor Carston Martijn stond Laakkwartier met tien man op het veld. Toch kwamen de bezoekers nog terug tot 3-1 dankzij Quinten van Zweden.

sv Madestein –  KMD

KMD had weinig genade met tegenstander sv Madestein. De club uit Wateringen had binnen dertig minuten al een 0-3 voorsprong te pakken door twee treffers van Jesse de Waard en een doelpunt van Thiemo Fidder. Na rode kaart voor Sofyan Abouhafc moest sv Madestein met tien man verder. Sam Haghighat schoot de 0-4 binnen in de 35e minuut, waarna de thuisploeg via Justin Babel nog terugkwam tot 1-4. Na de thee waren Boy Verwoerd, Sam Haghighat, Tycho Wentink en Cyrus Haghighat scherp in de afwerking voor KMD en werd de eindstand 1-8.

Schipluiden – Zuid West DH

Zuid West DH bleef op één overwinning staan na het uitduel bij Schipluiden. De thuisclub was met 3-1 de bovenliggende partij. Chris van Beurden nam twee doelpunten van Schipluiden voor zijn rekening. Namens Zuid West DH scoorde Mohamed Laari.