Zaterdag 3B : sc Monster geflatteerd langs Laakkwartier

In het uitduel bij Laakkwartier kwam Sportclub Monster als de duidelijke winnaar uit de bus door voor vlak voor tijd toe te slaan. Ook Naaldwijk was aan de winnende hand bij Te Werve. sv Houtwijk nestelde zich met een nipte zege op Zuid West DH in de middenmoot. Duindorp sv ging eenvoudig langs sv Madestein.

Tekst: Roland van der Linden           |      Hans Wüstefeld & Alex Pronk

Laakkwartier – Sportclub Monster

Al in de twaalfde minuut nam de club van trainer Marco Meijer een voorsprong door een treffer van Thijme van den Arend. De eerste helft kende verder weinig hoogtepunten. Laakkwartier werd nog een keer gevaarlijk met een afstandsschot van Karam Boukhari, maar met een goede redding hield doelman Jari Baggerman zijn doel schoon. (Foto’s onder: Alex Pronk)

Pas halverwege de tweede helft viel er weer een treffer. Invaller Colling Seintje schoot Laakkwartier langszij: 1-1. Pas in de slotfase konden de Westlanders de winst naar zich toe trekken. In de 83e minuut zorgde Ruben de Groot voor een 1-2 stand. De gelijkmaker van Laakkwartier werd om dubieuze reden afgekeurd en in blessuretijd volgden nog Westlandse treffers van Jurgen Warbout en Ramon Bruers: 1-4.

Te Werve – Naaldwijk

Huib van Oostrom Soede was teleurgesteld in het spel van zijn ploeg. Na een goede start met hoge druk ging Te Werve vanuit het centrum constant de bal in het middenveld spelen. Dit leverde keer op keer balverlies op, waardoor Naaldwijk gevaarlijk kon worden. De bezoekers gingen de rust in met een 0-1 voorsprong door een treffer van Danny Niël. Ook in het begin van de tweede helft kreeg Te Werve het niet voor elkaar en kon Naaldwijk door doelpunten van Danny Niël en Dennis de Groot weglopen naar een 0-3 voorsprong.  Te Werve ging pompen en kwam nog terug tot 2-3, maar kon de gelijkmaker niet meer produceren. Ne-Shawn Morris en Dani Lourens scoorden nog voor Te Werve.

KMD – Lyra

Lyra kwam furieus uit de startblokken tegen KMD. Op aangeven van Roy van der Sar kon aanvoerder Robin Vijverberg de 0-1 binnenschieten.  Er was daarna weinig niveauverschil tussen de teams. In de 24e minuut werkte Lyra-speler Luuk Boeters de bal over zijn eigen doellijn: 1-1. (Foto’s onder van Hans Wüstefeld)

Een kwartier voor tijd kreeg Lyra nog een goede kans op de winst. Jesse Schelvis zag zijn strafschop via de onderkant van de lat weer het veld inkomen. Schelvis kopte de bal daarna wel binnen, maar de goal werd terecht afgekeurd door arbiter Ricardo Ditz omdat dezelfde speler de bal twee keer speelde. De stand bleef 1-1.

Duindorp sv – sv Madestein

Duindorp sv nestelde zich op een keurige vijfde plaats na een fraaie zege op sv Madestein. Op eigen veld had de equipe van trainer Martin Abbenhuis al bij rust een beslissende 3-0 stand op het bord geschoten door treffers van Ricardo van Gorsel en Nick Keus (2x). Na de thee voltooide Nick Keus zijn hattrick en liep de score op naar 4-0. Na een tegentreffer van Soufian Abouhaf in de 65e minuut bepaalde Clay Hoekstra de eindstand op 5-1.

MVV’27 – Verburch

In Maasland kwamen MVV’27 en Naaldwijk een 3-3 gelijkspel overeen. De thuisploeg leidde bij rust nog met 2-1. Bouke Schippers, Thijs de Vest en Jacco Buinink waren trefzeker voor de thuisploeg. Namens Verburch schoten Stef Geertsema en Vince van der Knaap (2x) met scherp.

Zuid West DH – sv Houtwijk

Onder leiding van een prima fluitende arbiter Joost Hoogerbrugge boekte sv Houtwijk een benauwde zege op Zuid West DH. Na de 0-1 van Gökmen Coban kwam de ploeg van trainer Jilali Laari weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Redouan Azougagh: 1-1. In een matig duel miste sv Houtwijk veel kansen, maar kon de winst toch gaan vieren dankzij een doelpunt van Kubilay van Oosten: 1-2.