Zaterdag 3B: sc Monster schudt Te Werve af, KMD langs sv Houtwijk

In de strijd om de bovenste plaatsen won koploper Sportclub Monster van Te Werve en bracht Lyra Naaldwijk een gevoelige nederlaag toe. Verburch leed ook een dure nederlaag tegen Laakkwartier. MVV’27 had geen genade met sv Madestein.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Hans Wüstefeld

Te Werve – Sportclub Monster

Trainer Huib van Oostrom Soede kon vanwege ziekte niet aanwezig zijn bij het duel van de Rijswijkers, die veel steken lieten vallen op het gebied van mentaliteit, beleving en instelling. Sportclub Monster kwam in de zestiende minuut op voorsprong door een treffer van Jurgen Warbout, die drie minuten later ook voor de 0-2 zorgde. In de tweede helft kwam Te Werve terug tot 1-2, maar Thijme van der Arend herstelde de marge weer tot twee. Een eigen doelpunt van Te Werve betekende een 1-4 stand. De Rijswijkers hadden het laatste woord en bepaalden de eindstand op 2-4.

Lyra – Naaldwijk

In het Westlandse topduel bracht Julian du Chatenier de stand op 1-0 uit een voorzet van Robin Spreen. Zeven minuten na de rust kwam Naaldwijk weer langszij door een treffer van Danny Niël: 1-1. Met nog een kwartier te spelen viel de 2-1 door een doelpunt van Thom Kuyvenhoven. Een paar minuten later was de stand weer gelijk. Randy van Schelt kopte een hoekschop in de touwen. Uit een mooie vrije trap bezorgde Marc den Toom Lyra alsnog de winst en Naaldwijk haar eerste nederlaag: 3-2.

Laakkwartier – Verburch

Verburch verslikte zich in Den Haag in Laakkwartier. De Poeldijkers namen dankzij een treffer van Serkan Tuzlacik na bijna een kwartier spelen de leiding. Tien minuten later kwam de thuisploeg van trainer Roel Zandbergen op gelijke hoogte. Karam Boukhari gaf de bal voor en Mitchell van Dun kopte de 1-1 binnen. Vlak voor rust was Boukhari zelf trefzeker en schoot de bal in de kruising. In de tweede helft bleven verdere treffers uit en bleef de stand 2-1.

KMD – sv Houtwijk

In Wateringen won de thuisploeg na een 1-0 ruststand met 3-0 van sv Houtwijk. Thiemo Fidder schoot in de eerste helft met scherp. Na de thee konden Cyrus Haghighat en Sam Haghighat het net vinden. KMD behaalde pas haar tweede overwinning van het seizoen.

MVV’27 – sv Madestein

In Maasland was sv Madestein geen partij voor het ontketende MVV’27. Het duel eindigde in een eclatante 9-1 overwinning. De doelpunten van MVV’27 kwamen op naam van Lourens van Rooijen (2x), Dennis Louter (2x), Bouke Schippers (2x), Wouter van Alphen (2x) en Timo van Eijk.

Schipluiden – Duindorp sv

De bezoekers kwamen in de twintigste minuut op een 0-1 voorsprong. Jeremy Keus rondde op aangeven van Ricardo van Gorsel goed af. Binnen een kwartier werd er nog twee keer gescoord. De gelijkmaker van Sjoerd Boks kwam voort uit een strafschop, waarna Dylan Verbaan meteen daarna Duindorp sv op 1-2 bracht. Vlak voor rust tekende Joost Verrips voor de 2-2. In de tweede helft was Verrips opnieuw trefzeker en ging Schipluiden er met de drie punten vandoor: 3-2.