Zaterdag 3B | Sportclub Monster koploper na zege op MVV’27

Te Werve deed bij buurman Laakkwartier goede zaken en steeg door de zege naar een derde positie. Lyra boekte een prima overwinning op Zuid West DH. In Maasland was Sportclub Monster MVV’27 de baas en heeft de leiding in 3B in handen met zeven punten.

Tekst: Roland van der Linden      |    Foto’s: Danny Ploegaert

MVV’27 – Sportclub Monster

In een weinig verheffende eerste helft bleven de toeschouwers verstoken van doelpunten. Pas halverwege het tweede bedrijf viel de openingstreffer van Thyme van der Arend, waarna Nick van der Knaap in de 76e minuut de 0-2 het doel in werkte.

Zuid West DH – Lyra

Lyra had al snel de 0-1 in het vijandelijke doel liggen.  Met een tegendraadse kopbal liet Roy van der Sar de Haagse keeper kansloos. Met bijna een half uur op de klok zorgde Jesse Schelvis voor de 0-2. Na de thee voerden Tom Kuyvenhoven en Robin Vijverberg de score op naar 0-4.

Laakkwartier – Te Werve

Aan de Jan van Beersstraat boekte Te Werve een mooie zege op buurman Laakkwartier. De equipe van trainer Huib van Oostrom Soede was met 0-2 de bovenliggende partij. Ne-Shawn Morris en Dani Lourens waren trefzeker voor de Rijswijkers, die nu de derde plaats innemen.

Duindorp sv – Verburch

Op Houtrust leek Duindorp sv in de eerste helft op een eenvoudige overwinning op Verburch af te stevenen. De Poeldijkers werden naar een 3-0 achterstand gespeeld. Op aangeven van Benito Bodmann opende Clay Hoekstra de score. Duindorp sv bleef druk zetten op het doel van Verburch en zag Clay Hoekstra met nog twee doelpunten een zuivere hattrick noteren: 3-0. Diep in de tweede helft ging het volledig mis voor de Haagse ploeg. Verburch kwam door doelpunten van Stef Geertsema, Vince van der Knaap en Ilhan Senturk terug tot 3-3.

KMD – Naaldwijk

Op eigen veld werd KMD door Naaldwijk aan de zegekar gebonden. Na een 1-1 stand bij rust kwam een 1-3 stand op het scorebord te staan bij het eindsignaal. Jules Maring scoorde de enige treffer van de Wateringers. Voor de formatie van trainer Harry Akkermans schoten Henri Kraan en Danny Niël (2x) met scherp.

Schipluiden – sv Houtwijk

Tegen sv Houtwijk moest vv Schipluiden een 3-1 voorsprong prijsgeven. De Haagse ploeg kwam in de tweede helft toch nog terug tot 3-3. De doelpunten van de ploeg uit Midden-Delfland kwamen op naam van Niels van Paassen en Chris van Beurden (2x). Kadir Narsen (2x) en Kubilay van Oosten waren doeltreffend voor de Houtwijkers.