Zaterdag 4A-4C: BSC’68 naar tweede plaats, eerste periode voor PGS/VOGEL

In Nieuwveen boekte BSC’68 een krappe zege op Nicolaas Boys en draait weer volledig mee in de bovenste regionen van 4A. In 4C was het feest bij PGS/VOGEL. Na een moeizame zege op HPSV werd de eerste periode binnengehaald. DUNO versloeg op vreemde bodem BMT.

4e klasse A

Nicolaas Boys – BSC’68

In een goede wedstrijd nam BSC’68 na twintig minuten de leiding. Roel van der Valk speelde Lijon Korving aan, die de bal vervolgens fraai in de hoek plaatste: 0-1. BSC’68 liet daarna Nicolaas Boys aan de bal, maar gaf niet veel weg. Bij de kleine kansen voor de thuisploeg stond de doelman van BSC’68 steeds op de juiste plaats. BSC’68 kreeg zelf ook nog kansen, maar de stand bleef 0-1. Nicolaas Boys kwam bij een overtreding nog goed weg met geel in plaats van rood.

4e klasse C

HPSV – PGS/VOGEL

In het Zuiderpark kon PGS/VOGEL voor de rust niet door de verdediging van HPSV heen komen. Met de brilstand op het bord gingen de teams aan de thee. Na de hervatting lukte het wel om het doel te vinden. Trainer Vita Lorente zag Rami Abdelrazak, Nils Nijman en Max de Bruijn scoren, waardoor de eindstand 0-3 werd. Na afloop bleek PGS/VOGEL door de andere resultaten al winnaar van de eerste periode te zijn.

GDA – sv Erasmus

sv Erasmus begon sterk aan het duel met GDA. Na een verre inworp in de zesde minuut kon Christopher Melfor de bal bij de tweede paal binnenlopen langs een mistastende doelman Alessandro Visser. Tien minuten later viel de 0-2 door Mitchel Beijersbergen. In de daaropvolgende minuut lobde Nick Selier de bal maar net over het sv Erasmus-doel heen. Met nog acht minuten te spelen voor de rust kon Mark Okhuizen (foto) de 1-2 binnenschuiven. sv Erasmus miste daarna nog twee grote kansen. Halverwege de tweede helft kwam de 2-2 op het scorebord na een treffer van Femi Aboh. GDA kwam nog dicht bij de 3-2. Dennis Lubout kopte de bal net over het doel en een treffer van Dennis Heemskerk werd afgekeurd.

BMT – DUNO

Door een doelpunt van Mo Simsek in de zeventiende minuut werd DUNO winnaar in het duel met BMT. Dankzij de 0-1 zege staat DUNO nu op een vierde plaats met hetzelfde puntenaantal als BMT, dat een iets beter doelsaldo heeft.

VCS – ODB

VCS ging tegen ODB meteen op jacht naar een vroege treffer, maar deze bleef uit, waardoor ODB lang in de wedstrijd bleef. Pas na de rust kon VCS de score openen. Uit de moeilijke hoek schoot Mohammed Azarkan daarna knap de 2-0 binnen. ODB probeerde nog wel in de counter te scoren, maar kon de bal niet in de touwen krijgen.

Quintus – sv Loosduinen

Quintus pakte op eigen veld een broodnodige zege tegen sv Loosduinen. Door treffers van Bart de Swart in de eerste helft en Sean van der Stap diep in blessuretijd van het tweede deel kwam de 2-0 zege tot stand. Jamen Molier van sv Loosduinen kreeg vlak voor het eindsignaal nog rood voorgehouden.

RAS – Semper Altius

RAS kwam na een minuut spelen goed weg nadat een speler van Semper Altius na een vrije trap net naast kopte. RAS moest al vroeg in de wedstrijd twee keer wisselen na blessures, maar kon ondanks de tegenslag toch op 1-0 komen. Na een goede rush vanaf het middenveld kon Redouan Baouch vijf minuten voor rust scoren. RAS startte goed in de tweede helft en miste een paar goede kansen, voordat Imad Oualhadj al na vijf minuten met een goede schuiver de bal langs de keeper plaatste. Semper Altius kwam in de 63ste minuut nog terug in de wedstrijd. Uit een voorzet vanuit de flanken kon Brahim Saidi gemakkelijk binnentikken: 2-1.

Quick Steps – Vredenburch

Aan de Nijkerklaan stapte Vredenburch met een 1-3 overwinning van het veld. Door de overwinning staan de Rijswijkers nu op een keurige vijfde positie.