Zaterdag 4A/4C: Feest bij BSC’68 na puntverlies NSV’46, sv Loosduinen klopt HPSV

In 4A ging de vlag uit bij BSC’68. De formatie van trainer Abdullah Sari won van SJC en zag koploper NSV’46 punten verspelen. Koploper PGS/VOGEL kwam tegen GDA niet verder dan een gelijkspel. DUNO versloeg RAS en sv Loosduinen ging eenvoudig lang HPSV.

4e klasse A

BSC’68 – SJC

BSC’68 speelde wellicht haar beste wedstrijd van het seizoen. Lody Dijkhuizen opende op aangeven van Guido de Peinder de score. Lijon Korving verdubbelde nog voor de rust de score. In de tweede helft schoten Lody Dijkhuizen en Guido de Peinder de thuisclub naar een 4-0 victorie. In beide gevallen was Falco Henzen de aangever. Na afloop bleek koploper NSV’46 te zijn blijven steken op een 2-2 gelijkspel bij Teylingen, waardoor BSC’68 de eerste periodetitel in de wacht sleepte (foto).

4e klasse C

PGS/VOGEL – GDA

In de eerste helft was PGS/VOGEL in de openingsfase de bovenliggende partij daarna had GDA de overhand. De grootste kansen waren voor de thuisploeg, die vlak voor rust de 1-0 dacht te scoren, maar de treffer werd tot verbazing van PGS/VOGEL afgekeurd. Na de hervatting kreeg Rami Abdelrazak rood vanwege ‘het geven van een elleboog’. Weer was er verbazing over de beslissing van de arbiter. Tegen tien man konden Jeroen Mantel en Noa Schoenmaker GDA naar een 0-2 voorsprong schieten. Vijf minuten voor tijd kwam de thuisploeg terug door een treffer van Gino Mulder. Vlak voor tijd bepaalde Danny Plugge met een fraai afstandsschot de eindstand op 2-2.

DUNO – RAS

Op de Haagse Dynamiek stond na 25 minuten spelen een 1-1 stand op het bord. Na de openingstreffer van Evert Steinvoort kwam de gelijkmaker van DUNO op naam van Mo Simsek. Vlak voor rust kon Youssef Talhaoui een bal van Simsek binnenlopen: 2-1. Diep in de tweede helft scoorde invaller Jimmy Kip de beslissende 3-1. Een doelpunt van RAS werd nog afgekeurd tien minuten voor tijd vanwege buitenspel. Door de winst verkleinde DUNO het gat met PGS/VOGEL tot vier punten.

ODB- BMT

ODB speelde een sterke eerste helft tegen BMT, dat maar liefst zes basisspelers miste. De thuisploeg ging dan ook terecht aan de thee met een 1-0 stand op het bord. Lorenzo Verhagen scoorde voor de gastheren. BMT was in de tweede helft feller en was nu de bovenliggende partij. Binnen tien minuten kwam de gelijkmaker op het scorebord. Faruk Karadag kopte een vrije trap goed binnen: 1-1. Dit werd ook de eindstand.

sv Erasmus – VCS

VCS won haar laatste drie duels en bond nu ook sv Erasmus, dat op de counter speelde, aan de zegekar. De bezoekers sloten de eerste helft af met een verdiende voorsprong dankzij een treffer van Samuel Matheus. VCS werd na de hervatting slordig in de opbouw en moest de gelijkmaker van Danny Stakenburg incasseren: 1-1. Gelano Fortes Lopes en Winsley Katalina schoten VCS vervolgens naar een 1-3 stand. In de slotfase kwam sv Erasmus door opnieuw Stakenburg terug tot 2-3, maar verder kwam de thuisploeg niet.

Vredenburch – Quintus

Vredenburch blijf goed meedraaien in 4C. De Rijswijkers waren met 2-1 aan de winnende hand tegen Quintus. Basje Visser en Ener Nikocevi zorgden voor een 2-0 voorsprong bij rust. Quintus kwam door een treffer van Dylan de Brabander nog wel terug tot 2-1, maar daar bleef het bij.

sv Loosduinen – HPSV

Op Sportpark Madestein had sv Loosduinen binnen 45 minuten de zege al veiliggesteld. In de tweede minuut opende Nemo Verstraten de score al voor de thuisploeg. Daarna volgden nog treffers van Mike Lunenburg en Tom Vrieling. In de tweede helft waren Verstraten en Vrieling opnieuw trefzeker, waardoor de eindstand 5-0 werd.

Semper Altius – Quick Steps

Op haar 89e verjaardag boekte Quick Steps een overtuigende overwinning op Semper Altius. De bezoekende formatie van trainer Ronald Freen kende een goede eerste helft met drie treffers van Jordan van ’t Hart en een doelpunt van Cedric Weibolt. Na rust maakte Mike Schimmelpenningh de 0-5. Semper Altius redde nog de eer met twee treffers van Daniël Vink: 2-5.