Zaterdag 4A/C: BMT wint knap van GDA, eerste overwinning voor RAS

BSC’68 moest in 4C in het uitduel bij Meerburg genoegen nemen met een gelijkspel. PGS/VOGEL won ook haar vijfde duel op rij. Nu moest Quick Steps eraan geloven. BMT greep de tweede plaats na een mooie zege op GDA. sv Erasmus hield in Kwintsheul Quintus onder de duim.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Eric de Wit

4e klasse A

Meerburg – BSC’68

BSC’68 liet twee punten liggen tegen Meerburg na drie rode kaarten. In de twaalfde minuut opende Joep van Stralen de score. Joep van Straalen ging vlak daarna het duel aan met twee spelers van Meerburg, die tegen de grond gingen. De arbiter gaf voordeel, maar de bal ging over het doel. De arbiter floot daarna af en toonde Van Straalen de rode kaart. Bij de vraag om uitleg kreeg trainer Abdullah Sari geel. Na de 1-1 zorgde Lijon Korving vlak voor rust voor een nieuwe voorsprong.

Meteen na de hervatting viel de 2-2. BSC’68 herpakte zich en Jop Splithof tekende voor de 2-3. Daarna ging het mis voor BSC’68. Jelle Verhoef trapte een tegenstander en kreeg terecht rood. Ook Timmy Burg moest met rood even later vertrekken, om onduidelijke redenen. Uiteindelijk kon Meerburg nog de 3-3 maken en moest ook Abdullah Sari zijn tweede gele kaart incasseren.

4e klasse C

Quick Steps – PGS/VOGEL

PGS/VOGEL begon goed aan de wedstrijd tegen Quick Steps, maar kon geen grote kansen creëren. Uit een goed uitgespeelde aanval kwam Quick Steps door een treffer van Jovany Staal tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Uit een hoekschop kopte Mario van Duinen de gelijkmaker binnen en kort daarna mocht Rami Abdelrazak aanleggen voor een strafschop na hands en werd de stand 1-2.  Ook Quick Steps kreeg een penalty, maar kon deze niet benutten. In de tweede helft bleek Quick Steps niet goed genoeg en kon PGS/VOGEL uitlopen naar een 1-5 zege door doelpunten van Rami Abdelrazak, Danny Plugge en Max de Bruin.

GDA – BMT

In een duel waarbij beide teams wilden voetballen was BMT technisch sterker en toonde GDA veel inzet. Na een klein half uur spelen kwam BMT op 0-1. Een vrije trap werd goed beoordeeld door Erdi Cinar. Vijf minuten voor rust mocht BMT aanleggen voor een strafschop. De bal werd gemist, maar in de rebound was Redouan Akharaz attent en tikte van dichtbij tegen het net: 0-2. GDA werd na de rust sterker en kreeg kansen. Uit een strafschop scoorde Arnout Ooijevaar in de 84e minuut de 1-2. In blessuretijd scoorden beide teams nog een keer. Na de 1-3 van Redouan Akharraz zorgde Justin Schoenmaker voor de 2-3 eindstand.

Quintus – sv Erasmus

sv Erasmus boekte een goed resultaat in Kwintsheul. Het uitduel werd met een 0-1 overwinning afgesloten door een treffer van Danny Stakenburg. Door de overwinning klimt sv Erasmus naar een derde positie. Quintus heeft dit seizoen nog geen indruk kunnen maken met maar één overwinning.

RAS – sv Loosduinen

In de eerste helft kregen de toeschouwers aan de Albardastraat geen doelpunten voorgeschoteld. Ook na de thee was het lang wachten totdat Sander Huijbers uit een strafschop in de 73e minuut de 1-0 binnenschoot. In blessuretijd stelde Imad Oualhadj de eerste zege van RAS definitief veilig: 2-0.

Semper Altius – Vredenburch

Op een sfeervol en druk sportpark Hoekpolder werd de opkomst van beide elftallen opgesierd met rookpotten en vuurwerk. In de de Rijswijkse derby zat veel strijd, doelpunten, een zeer enthousiast publiek, rode en gele kaarten en aan het einde van de wedstrijd een opstootje wat in de vuur van het spel ontstond.

Dit alles liep zonder problemen af en de arbiter heeft niet hoeven te staken. Die voelde deze derby goed aan. Semper Altius nam door een treffer van Justin Wenkenbach de leiding in het duel. Ryan Aliar en Erwin Kruit bezorgden Vredenburch een 1-2 zege. Bij Semper Altius kreeg Sean Jonker een rode kaart na het neerhalen van een doorgebroken speler. Aan de kant van Vredenburch kregen Ryan Alkar en Dylan Eicher het met elkaar aan de stok en ontvingen de rode kaart van arbiter Ramsay van Rhijn.

HPSV – ODB

ODB boog tegen HPSV nog voor het rustsignaal een 2-0 achterstand om naar een 2-3 voorsprong. Na de thee vergat ODB een monsterscore neer te zetten, maar won het duel wel met 3-5. Doelpuntenmakers aan de kant van ODB waren Dennis Wille (3x), Khalid Hadchoune en Kevin Boer.

VCS – DUNO

Het team van oefenmeester Cengiz Cerci was vanaf de aftrap gelijk scherp en speelde volgens het plan. In de eerste helft schoot Mohammed Azarkan de 1-0 op het scorebord. Na de rust liepen de frustraties bij DUNO op. VCS bleef gefocust en liep door treffers van Gelano Fortes Lopes (2x) en Majd Ramadan weg naar een 4-0 victorie.