Zaterdag 4A/C | DUNO en BMT starten met monsterzeges

In 4A leed BSC’68 op eigen veld een nederlaag tegen Zevenhoven. In 4C ging DUNO met speels gemak langs HPSV en had BMT opvallend weinig moeite met RAS. ODB versloeg Semper Altius met 1-4. sv Loosduinen ging ten onder tegen PGS/VOGEL.

Tekst: Roland van der Linden        |       Foto’s: Sandra Bol

4e klasse A

Na tien minuten spelen schoot Lody Dijkhuizen BSC’68 naar een 1-0 voorsprong tegen Zevenhoven. De bezoekers herpakten zich van de vroege achterstand en profiteerden van twee fouten in de verdediging van de ploeg van trainer Abdullah Sari: 1-2. Na de thee kreeg BSC’68 meer grip op het duel, maar een glijpartij in de verdediging leverde weer een tegentreffer op: 1-3. Tien minuten voor tijd bracht Joep van Straalen weer hoop door de 2-3 te scoren, maar de volgende vier kansen werden gemist.

4e klasse C

DUNO is de eerste koploper in 4C na een 0-7 zege op HPSV. De bezoekers domineerden tegen een inzakkend HPSV, dat loerde op haar kansen. Met volwassen spel boekte DUNO een monsterzege door treffers van Sander Jansen, Mo Simcec (2x), Tim van Zweden, Bas Oomens, Youssef Talhaoui en Joel van Oeveren.

Scherp

Vredenburch boekte een 4-1 overwinning op sv Erasmus. Namens de Rijswijkers waren Erwin Kruit, Alex Jacobs, Bas Visser en Rico Deekman scherp in de afwerking. Mitchel Beijersbergen nam de enige treffer van sv Erasmus voor zijn rekening.

BMT was tegen RAS duidelijk de bovenliggende partij. Binnen tien minuten had Vinicius al de openingstreffer verzorgd en daarna liet Redouan Akharraz met een geplaatst schot de 0-2 aantekenen. Nog voor rust kon het goed combinerende BMT naar 0-3 uitlopen door een treffer van Furkan Eren. Na de hervatting zette BMT goed door. Furkan Eren, Erdi Cinar en Redouan Akharaz schoten het halve dozijn vol: 0-6.

In een eenzijdig duel zette ODB Semper Altius al snel vast en kon bij rust al bogen op een 0-2 voorsprong door treffers van Timo Tuin en Ilker Sahin. Ook in de tweede helft was er een duidelijk verschil in de krachtsverhoudingen.  Michael Dirksen en Milos Miljanovic zorgden voor een 0-4 stand, voordat vlak voor tijd Tekin Aytekin de stand een iets beter aanzien kon geven: 1-4.

Alle doelpunten in het duel tussen Loosduinen en PGS/VOGEL werden in de eerste helft gescoord. Al binnen een kwartier leidde de formatie van trainer Vita Lorente met 0-2 door treffers van Glenn Plum en Danny Plugge. Na iets meer dan een half uur spelen kwam PGS/VOGEL zelfs op 0-3 door opnieuw Plum. Bart Ruwaard schoot even later sv Loosduinen nog wel naar 1-3, maar verder kwam de thuisploeg niet.

Quick Steps speelde geen goede eerste helft tegen VCS en ging met een 0-2 achterstand de rust in. Na de thee verzuimde Ricardo Vrolijk de 1-2 aan te tekenen en kwam VCS vervolgens op 0-3. De doelpunten van de mannen van trainer Jordi Domingos kwamen op naam van Hakim Habibi. (2x) en Anouar Attal. Quick Steps ging sneller en sterker voetballen en kwam door treffers van Marcel van der Spek en Sherano Gerritsen terug tot 2-3. De thuisploeg dacht nog recht te hebben op een strafschop, maar die werd niet gegeven: 2-3.