Zaterdag 4A/C: PGS VOGEL blijft goed presteren, eerste winst sv Loosduinen

In 4A kwam BSC’68 in Leiden niet verder dan een gelijkspel tegen LSVV’70. In 4C boekte PGS/VOGEL een ruime overwinning op RAS. GDA was VCS net te slim af. sv Erasmus bond Quick Steps aan de zegekar en ook sv Loosduinen proefde het zoet van een overwinning.

Tekst: Roland van der Linden      |    Foto’s: Frank van Leeuwen & Bon van Gaalen

4e klasse A

LSVV’70 – BSC’68

Volgens trainer Abdullah Sari had BSC’68 ruim moeten winnen van tegenstander LSVV’70. De club uit Benthuizen liet zeker zes kansen liggen. LSVV’70 kreeg de eerste mogelijkheid, maar zag die stranden op de onderkant van de lat. BSC’68 nam de controle over en kreeg een strafschop na het onderuithalen van Roel van der Valk. Lody Dijkhuizen stuurde de keeper de verkeerde kant op: 0-1. Na een flink aantal gemiste kansen kreeg LSVV’70 een strafschop en werd het 1-1. Nog voor rust tekende Gokhan Sensoy met het hoofd voor de 1-2. Ook na rust was BSC’68 de betere ploeg, maar kon LSVV’70 vlak voor tijd de bal de kruising in werken: 2-2.

4e klasse C

PGS/VOGEL – RAS

Op eigen veld had PGS/VOGEL de eerste treffer tegen RAS er al na vijf minuten in liggen. Mario van Duinen nam niet alleen de 1-0 voor zijn rekening, maar zorgde ook voor de 2-0 vlak voor rust. In de tweede helft nam de koploper nog meer afstand van het puntloze RAS. Na de 3-0 van Rami Abdelrazak was Rik van de Graaf verantwoordelijk voor vierde treffer van de thuisploeg. In blessuretijd viel ook nog de 5-0. (Foto’s onder: Frank van Leeuwen)

VCS – GDA

GDA lijkt er een gewoonte van te maken duels in de laatste minuut te beslissen in haar voordeel. Nadat vorige week de winst op het nippertje tegen DUNO werd gegrepen, moest ook VCS er in de negentigste minuut met 0-1 aan geloven. In een redelijk gelijk opgaand duel had VCS in de eerste helft de beste kansen. Na de thee was GDA iets sterker en leek het duel op 0-0 af te stevenen. Trainer Robin den Dulk zag Femi Aboh Bradley Schoenmaker vinden die de bal bij de eerste paal kon inspelen. De 17-jarige Jayden van Zoelen kon de bal beheerst voor GDA binnenschuiven. De 0-1 betekende een zure nederlaag voor VCS. (Foto’s onder: Bon van Gaalen)

BMT -HPSV

Het duel tussen BMT en HPSV werd niet gespeeld vanwege het niet opkomen van de bezoekers.

DUNO – Vredenburch

Op de Haagse Dynamiek ging Vredenburch met een 0-1 voorsprong de rust in door een treffer van Ener Nikocevi. Na de thee boog DUNO de achterstand om in een 2-1 voorsprong door treffers van Mo Simsek en Youssef Talhaoui.  Gescoord werd er niet meer, maar wel vielen er nog twee rode kaarten. Eerst kreeg Bas Visser van Vredenburch twee keer geel na commentaar op de leiding. Ook Olav Ruijl van DUNO kreeg diep in blessuretijd nog rood.

sv Erasmus – Quick Steps

Het Haagse onderonsje kende een terechte 2-2 ruststand. Quick Steps was de betere ploeg op het middenveld, maar kreeg door persoonlijke fouten ook tegentreffers te verwerken. Namens sv Erasmus waren Danny Stakenburg en Stefan de Roode trefzeker. Jamail Weibolt en Mike Schimmelpenning scoorden voor Quick Steps. Sherano Gerritsen verzuimde na rust de 2-3 te maken, waarna sv Erasmus alsnog een 4-2 overwinning pakte. Uit de counter kwam de bal ongelukkig op de schenen van Jordy Versteeg en verdween in het eigen doel. De 4-2 kwam op naam van Danny Stakenburg.

ODB – Quintus

ODB kreeg genoeg kansen om te scoren tegen Quintus in de eerste helft, maar zag een vrije trap van Remco van der Knaap net voor rust het Haagse doel in verdwijnen. In de tweede helft waren er geen grote scoringskansen voor beide teams. In de laatste minuut kon Jerry Hogeboom op aangeven van Jordi Mulder toch nog voor een 1-1 eindstand zorgen.

Loosduinen – Semper Altius

Al na drie minuten spelen had Bart Ruwaard de bal in het Rijswijkse doel gedeponeerd en stond sv Loosduinen op een 1-0 voorsprong. Pas na tien minuten spelen in de tweede helft kon Patrick Suijkerbuijk de stand weer gelijktrekken. Het tewam van trainer Ronald Paats pakte toch nog de volle winst door doelpunten van Mike Lunenburg en Tom Vrieling: 3-1.

(Klik HIER voor meer foto’s van PGS/Vogel-RAS)