Zaterdag 4C | Burenstrijd tussen ODB en RAS al in eerste helft gestaakt

Het duel tussen ODB en RAS had een leuke wedstrijd moeten worden tussen twee buren. Het eindigde in een massale vechtpartij waarin de zogenaamde supporters de hoofdrol speelden. In de 38e minuut besloot de arbiter bij een stand van 2-2 de strijd te staken.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Angelo Blankespoor

RAS begon niet scherp aan het duel met buurman ODB. De eerste bal vanuit de aftrap ging over de rechtsback van RAS heen en werd in het strafschopgebied vanuit de draai door Michael Dirksen ingeschoten: 1-0. Een kwartier later leverde slap verdedigen de tweede treffer van ODB op. Nu was Jaouad Bouyaouzan de doelpuntenmaker: 2-0.

RAS bleef rustig voetballen ondanks de snelle 2-0 achterstand. Een lange bal van achteren werd door de keeper van ODB verkeerd ingeschat. Imad Qualhadj liep om de keeper heen en speelde Abou Sidibe aan die kon intikken. Na net iets meer dan een half uur spelen viel de 2-2. Adil Ben Amar legde af op Edwin Sintim die de bal netjes achter de keeper schoot. RAS rook bloed en ging vanuit de counter op zoek naar de 2-3. Mervoeudi Mbuangi werd hard onderuitgehaald.

De arbiter greep al naar een rode kaart maar de vlam sloeg in de pan door supporters die het veld bestormden.  Scheidsrechter Patrick Borsboom kon toen niets anders doen dan de wedstrijd staken bij een 2-2 stand.

De besturen van RAS en ODB kwamen na afloop met een gezamenlijke verklaring:

De wedstrijd ODB – RAS is in de 38e minuut, bij een 2-2 stand, gestaakt. Jammer, want wat een feest had moeten worden (het was de eerste keer dat beide ploegen tegen elkaar uitkwamen in competitieverband), eindigde zo in mineur.

Nog vervelender is het dat alle ellende is veroorzaakt door een buitenstaander. Na een overtreding was er wat commotie en een toeschouwer vond het toen nodig om het veld in te stormen en wat klappen uit te delen. De scheidsrechter kon daarna niets anders dan het duel staken.

Beide besturen betreuren dit voorval, juist omdat de verhouding tussen beide verenigingen de laatste tijd uitstekend is.