Zaterdag 4D/4E: Graaf Willem II/ VAC verovert eerste periodetitel

In 4D werd het topduel tussen FC Zoetermeer en Graaf Willem II/VAC in het voordeel van de bezoekers beslist. De ploeg van trainer Jan de Jong haalde door de winst de periodetitel binnen. SEV kreeg flink klop van Groeneweg. In 4E konden MSV’71 en Maasdijk de winst niet pakken.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Bert Tielemans

4e klasse D

FC Zoetermeer – Graaf Willem II VAC

In Rokkeveen kon FC Zoetermeer de punten niet in eigen huis houden. Graaf Willem II/VAC won het topduel met 0-2. Beide treffers van de bezoekers werden in de eerste helft gescoord.

Na een sterke opening scoorde Brian de Jong (zestiende minuut) en Laurens Bentvelzen (halverwege eerste helft) de doelpunten van Graaf Willem II/VAC, dat na de thee het duel gecontroleerd uitspeelde. De zege betekende ook winst van de eerste periodetitel.

Haagse Hout – RVC/Celeritas

De thuisploeg kreeg heel veel kansen, maar kon de zeer sterk spelende doelman van RVC Celeritas niet passeren. De Rijswijkers moesten hun draai nog vinden met een sterk gewijzigde ploeg. Haagse Hout was de bovenliggende partij, maar kreeg en kwartier voor tijd het deksel op de neus. Uit een strafschop schoot Abdoellah Tajdirti de winnende treffer binnen. Drie belangrijke punten voor RVC Celeritas, dat snel hoopt op een complete ploeg. De teleurstelling bij het strijdende Haagse Hout was groot.

Groeneweg – SEV

De opmars van SEV werd hardhandig gestopt door vv Groeneweg. De Leidschendammers, waar trainer Kenneth Soechit na dit seizoen vertrekt, werden volledig van het veld gespeeld getuige de 7-0 eindstand.

Bolnes – KSD-Marine

Een gehavend KSD Marine kwam op een 0-1 stand in Ridderkerk door een treffer van Brian Koster uit een strafschop. Bolnes kwam terug tot 1-1, maar kwam ook met tien man te staan na de tweede gele kaart voor Quinten de Jong. KSD-Marine kon niet profiteren en keek bij rust tegen een 2-1 achterstand aan. Na de thee lukte het wel voor de mannen van trainer Henk Baggerman. Kimberley Romano, Romano Charité en Brian Koster voerden de score op naar 2-4. De thuisploeg kwam daarna toch nog terug in het duel, dat uiteindelijk in 4-4 eindigde.

4e klasse E

Rotterdam United – Maasdijk

Maasdijk bood prima tegenstand aan de koploper, maar moest genoegen nemen met een 1-0 achterstand bij rust. In de tweede helft viel de verdiende gelijkmaker. Vanaf elf meter was Nikki Krouwer trefzeker. Maasdijk kon het punt niet in handen houden en verloor het duel uiteindelijk met 2-1.

MSV’71 – Steeds Hooger

In Maassluis stelde MSV’71 teleur met een nederlaag tegen laagvlieger Steeds Hooger. De Rotterdammers scoorden de enige treffer van de wedstrijd al in de eerste helft: 0-1.