Zaterdag 4D/E | FC Zoetermeer en RVC Celeritas beginnen met driepunter

In 4D pakten FC Zoetermeer en RVC Celeritas gelijk winst in de eerste wedstrijd. In 4E viel winst te noteren voor voetbalvereniging Maasdijk, MSV’71 moest het in een doelpuntrijk duel de meerdere erkennen in Rotterdam United.

Tekst: Peter Petit      |      Foto’s: Alex Pronk & Sandra Bol

4e klasse D

In de 4e klasse D walste FC Zoetermeer over Floriant, het werd uiteindelijk 6-1. RVC Celeritas, door velen gezien als kampioenspretendent in deze klasse, had een aardige kluif aan KSD Marine dat met 4xgeel de terugreis naar Den Haag aanvaardde.

Graaf Willem II/VAC – Groeneweg

De toeschouwers die zaterdag familievereniging Graaf Willem/VAC op de Roggewoning aan het werk zagen, werden getrakteerd op een half dozijn doelpunten, eerlijk verdeeld over de thuisploeg en tegenstander Groeneweg uit Zevenhuizen. Vriend en vijand waren het erover eens, dat deze eerste competitiewedstrijd voor beide teams in een terecht gelijkspel eindigde. Jacky Adam scoorde namens de thuisploeg meer dan waarschijnlijk het vroegste doelpunt in deze groep in deze competitie, namelijk al in minuut één. Drie minuten later kon de gelijkmaker van Groeneweg alweer worden bijgeschreven, na een half uur gevolgd door de 1-2, wat tevens de ruststand was. In minuut 59 maakte Brian de Jong de gelijkmaker, na een door scheidsrechter Carli van Booma gegeven elf metertrap. In de 62e minuut leek Groeneweg toch nog met de zege huiswaarts te keren, maar het was uiteindelijk Leo Dijkhuizen die in de 83e minuut de eindstand op 3-3 bepaalde.

RVC Celeritas – KSD Marine

Een ronduit slechte wedstrijd die voor de thuisploeg in een teleurstelling leek te eindigen, maar uiteindelijk toch nog de eerste drie punten van dit seizoen opleverde. De gasten verschenen gehavend aan de start, basisspelers Mike Perguin en broertje Wesley moesten noodgedwongen op de tribune geblesseerd toekijken, evenals de ook van RAS afkomstige Misjka Karypidis, die juist van vakantie uit Griekenland was teruggekeerd en nog te weinig trainingsuren had. (Foto’s onder: Alex Pronk)

Het was het elftal van trainer Henk Baggerman, dat verrassend uit een counter op 0-1 kwam, met als doelpuntenmaker Romano Charité. Niet lang daarna sloeg de thuisploeg terug, met Andres Manuela tweemaal als schutter. Ruststand 2-1 voor de club uit de Rijswijkse Presidentenbuurt. Na rust scoorde de immer op doelpunten beluste Jergo Leijdekkers de 3-1 uit een penalty. De bij de gasten uitblinkende Jacco Wevers bracht de spanning terug door de 3-2 aan te tekenen en na de 3-3 van alweer Romano Charité geloofden de pupillen van trainer Henk Baggerman zelfs nog een punt mee terug te kunnen nemen naar de thuishaven aan de Oude Waalsdorperweg. (Foto’s onder: Sandra Bol)

De sfeer in het veld werd er door de leiding van de chaotisch leidende scheidsrechter niet beter op, met diverse opstootjes tot gevolg. Jergo Leijdekkers mocht nog van geluk spreken dat de leidsman een vlak voor zijn ogen natrapbeweging onbestraft liet en het aantal spelers dat al dan niet terecht kermend van de pijn na vermeende elleboogstoten of andere overtredingen over het kunstgras rolden, was op gegeven moment niet meer te tellen. Een verrassing, een gelijkspel voor KSD-Marine, leek in de maak, maar zover lieten de gastheren het in de eindfase niet komen. De einduitslag werd 5-3, met wederom een, dit keer positieve, hoofdrol voor Jergo Leijdekkers die het scoren nog niet is verleerd.

Haagse Hout-Zestienhoven

Haagse Hout behaalde een minieme, maar daarom niet minder belangrijke zege op het Rotterdamse Zestienhoven: 1-0. De Hagenaars waren in de eerste helft de bovenliggende partij, resulterend in veel kansen die niet werden benut. Dit spelbeeld bleef ook in de tweede helft en leidde tot een penalty in de 55e minuut, strak binnengeschoten door Hakan Yildirim. Zestienhoven begon met het versturen van lange ballen wat meer druk uit te oefen hetgeen resulteerde in kansen heen en weer, maar de stand bleef zoals die was, 1-0. Jan Robert Janson was de scheidsrechter in deze terecht door Haagse Hout gewonnen wedstrijd.

Floreant – FC Zoetermeer

BCG Floreant had zaterdag niks in te brengen tegen een oppermachtig FC Zoetermeer, maar daar leek het in de gelijk opgaande eerste helft niet op.  In de eerste vijftien minuten ging het spel nog wel gelijk op. De 1-0 kwam op naam van Dennis Wareman na een afstandsschot van achttien meter links buiten het strafschopgebied. De 2-0 kwam tot stand na een schitterende combinatie door het midden tussen Djamil El Messaoudi en Roald Houterman, waarbij de eerste de combinatie afrondde. Door slecht dekken kreeg de thuisploeg bij een voorzet van de Boskoopnaren de 2-1 tegen. Dit was tevens de ruststand. De 3-1 in de tweede helft kwam van de voet van Emre Terlemis, een afstandsschot van vijfentwintig meter. Roals Houterman scoorde uiteindelijk nog een hattrick, met drie keer als aangever Djamil El Messaoudi. Met name de 5-1 en 6-1 waren prachtig uitgespeelde aanvallen waarbij Jos van den Hemel het beginstation was.

SEV – IJVV Zwervers

De Kasteelheren van SEV liepen in hun eerste wedstrijd in deze groep tegen een forse nederlaag, 2-6, aan tegen IJVV Zwervers.

4e klasse E

Overschie – Maasdijk

In en tegen Overschie werd het met hangen en wurgen en een beetje geluk, maar wel verdiend, 0-1 voor de ‘spreeuwen’ uit Maasdijk. Nadat een schot van Wouter Boers nog door een verdediger van Overschie van de lijn kon worden gered, was het uiteindelijk Nikki Krouwers die pal na het wisselen van de speelhelft met een klutsbal het net vond namens Maasdijk. Daarmee stond tevens de eindstand op het scorebord.

MSV’71 – Rotterdam United

MSV’71 uit Maassluis verloor in een spannende en vooral doelpuntrijke wedstrijd op eigen terrein met 3-4 van Rotterdam United. Voor de thuisploeg scoorden Jack van der Vlugt en Matthijs Jansen (2x).