Zaterdag 4D/E: Graaf Willem II VAC soeverein, nipte zege voor FC Zoetermeer

Graaf Willem II VAC en FC Zoetermeer blijven strijden om de koppositie in 4D. Beide teams waren aan de winnende hand. Ook RVC Celeritas draait prima mee na een fraaie overwinning op Floreant. In 4E lieten MSV’71 en Maasdijk zeges noteren.

Tekst | Roland van der Linden     |    Foto’s: Frank van Leeuwen (Sportsnap.nl)

4e klasse D

Graaf Willem II VAC – Zestienhoven

De thuisploeg kende een moeizame start van de eerste helft, maar kwam steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in drie treffers in de laatste vijf minuten voor de pauze. Jacky Adam, Leo Dijkhuizen en Joao Malfitano zorgden voor een comfortabele ruststand. In de tweede helft voerden Laurens Bentvelzen en Jacky Adam de score nog verder op naar 5-0 en werd het duel zakelijk uitgespeeld. De formatie van trainer Jan de Jong heeft de eerste plaats op grond van een beter doelsaldo.

SEV – FC Zoetermeer

FC Zoetermeer bezet de tweede plaats na een krappe overwinning op laagvlieger SEV. De Zoetermeerse formatie van trainer Leroy Vaes speelde goed in de eerste vijfentwintig minuten, maar bleef steken op een 0-1 voorsprong. Uit een ingooi kopte Roald Houterman de bal door en kon Akash Singh de bal in het doel werken. De wedstrijd kantelde en SEV kwam op 1-1 uit een vrije trap van Fares Daouadi. Halverwege de tweede helft besliste Roald Houterman het duel in het voordeel van FC Zoetermeer. Aan de kant van SEV kregen Jeremy Knegtmans en Jasper Koning gedurende het duel een rode kaart voorgehouden.

RVC Celeritas – Floreant

De Rijswijkers troffen in Floreant een stugge tegenstander. RVC Celeritas had in de eerste helft 70% van het balbezit en kreeg een aantal opgelegde kansen die niet verzilverd werden. Na een 0-0 ruststand werd in het tweede bedrijf de tweede bal meer gewonnen. Joey Klijn schoot de 1-0 binnen en kort daarna zag Fernando Couvreur zijn schot van richting veranderd worden door een speler van Floreant en stond de 2-0 op het bord. Een kwartier voor tijd leverde een eigen doelpunt van de ploeg uit Boskoop de 3-0 op. Het duel eindigde uiteindelijk in 3-1.

KSD-Marine – Groeneweg

Op eigen veld kreeg KSD Marine geen poot aan de grond tegen Groeneweg. De bezoekers keerden huiswaarts met een overduidelijke 0-8 overwinning op zak.

Haagse Hout – NOC Kralingen

Aan het Vlamenburg verzuimde Haagse Hout de score al vroeg in het duel te openen. Hakan Yildirim zag zijn strafschop niet in de touwen belanden en ook andere kansen gingen verloren. In de 36e minuut scoorde NOC Kralingen wel. De Haagse ploeg zette alles op alles na de thee en domineerde de wedstrijd, maar doelpunten bleven uit: 0-1.

4e klasse E

Egelantier Boys – Maasdijk

Maasdijk had het niet gemakkelijk tegen het puntloze Egelantier Boys. De thuisploeg uit Rotterdam had bij rust zelfs een 1-0 voorsprong. Na de thee bezorgden Kevin van den Berg en René van der Lee Maasdijk alsnog een magere 1-2 overwinning.

MSV’71 – VOB

In Maassluis boekte MSV’71 een keurige 2-0 zege op VOB. Beide treffers werden gescoord in de eerste helft. Arno van Zweden en Jack van der Vlugt werden genoteerd als doelpuntenmakers.

(Klik HIER voor meer foto’s van RVC Celeritas – Floreant)