Zaterdag 4D/E: Graaf Willem II VAC wint topduel, Maasdijk haakt aan bij top

In Rotterdam boekte Graaf Willem II VAC een fraaie zege op IJVV De Zwervers en nam de koppositie van die ploeg over. Ook FC Zoetermeer was aan de winnende hand en heeft ook tien punten uit vier duels in 4D. In poule E was Maasdijk TransvaliaZW knap de baas.

4e klasse D

IJVV de Zwervers – Graaf Willem II/VAC

Beide partijen speelden een goede wedstrijd en de topper eindigde verdiend, maar enigszins geflatteerd in een 0-4 overwinning voor de equipe van trainer Jan de Jong. Al in de zevende minuut nam Brian de Jong de 0-1 voor zijn rekening. Pas halverwege de tweede helft kon Graaf Willem II/VAC de 0-2 aantekenen. Nu was Jaap van Vliet doeltreffend. Luuk Evenhuis en Laurens Bentvelzen voerden de score daarna op naar 0-4.

FC Zoetermeer – Haagse Hout

In de derde minuut opende FC Zoetermeer al de score. Na een aanval over rechts werd de bal op de rand van de zestienmeter door Dennis Wareman binnengeschoten: 1-0. Van de kant van Haagse Hout werd aan buitenspel gedacht. FC Zoetermeer gaf Haagse Hout te veel ruimte en kreeg na een foute terugspeelbal een doelpunt van Burak Huyuk om de oren: 1-1. Uit een benutte strafschop van Roald Houterman viel de 2-1. Vlak voor rust was Houterman ook verantwoordelijk voor de 3-1. In een slechte tweede helft kregen beide teams kansen, maar werd er niet meer gescoord: 3-1.

Bolnes – RVC Celeritas

Op een slecht veld kwamen de Rijswijkers met 0-1 voor dankzij een doelpunt van Jergo Leijdekkers. Daarna werd een aantal goede kansen niet verzilverd door RVC Celeritas. Ook een strafschop kon door Jergo Leijdekkers niet benut worden. Na de rust viel al snel de gelijkmaker van Bolnes. Daarna konden Jergo Leijdekkers, Joey Klijn en Umit Bektas de volle winst toch nog veiligstellen voor RVC Celeritas: 1-4.

Floreant – SEV

In Boskoop kreeg SEV een flink pak slaag van Floreant. Na negentig minuten voetballen stapte de thuisclub met een 10-3 zege van het veld. Namens SEV waren Fares Daouadi (2x) en Jasper Koning scherp in de afwerking.

KSD/Marine – Ommoord

In haar eerste thuiswedstrijd kon KSD Marine ook de eerste zege boeken. Beide teams mochten de eerste treffer scoren uit een strafschop. Na de 1-0 van Brian Koster trok sv Ommoord de stand gelijk vanaf elf meter: 1-1. De Rotterdammers pakten daarna zelfs een 1-2 voorsprong. Na de doelwisseling trok Kimberley Romano de stand weer gelijk: 2-2. KSD Marine ging goed door en kwam door Ronald Koene op 3-2. Uit een strafschop kwam Ommoord weer langszij. De ploeg van trainer Henk Baggerman (foto) trok toch aan het langste eind; of de treffer een eigen doelpunt was of op naam kwam van Brian Koster bleef onduidelijk.

4e klasse E

Maasdijk – TransvaliaZW

Maasdijk deed goede zaken in het thuisduel tegen TransvaliaZW. De ploeg van trainer Dennis van den Steen ging met een 4-1 voorsprong de rust in. Kevin van den Berg speelde een hoofdrol met drie treffers en een afgekeurd doelpunt. De 2-0 kwam op naam van Jack Gardien op aangeven van Bram van Geest, die na een half uur spelen de bal ook nog in eigen doel deponeerde. Tien minuten in de tweede helft kwamen de Rotterdammers nog terug tot 4-2. Bram van Geest gaf daarna weer een positieve draai aan zijn wedstrijd door Jack Gardien in staat te stellen de 5-2 eindstand op het bord te zetten.

Overmaas – MSV’71

MSV’71 kon in Rotterdam geen indruk maken op bezoek bij Overmaas. De thuisclub sloot het duel af met een 2-0 overwinning.