Zaterdag 4D/E: Nederlaag Maasdijk, FC Zoetermeer knap langs RVC Celeritas

In 4D maakten koplopers Graaf Willem II/VAC en FC Zoetermeer geen misstap. De Roggewoning-bewoners waren Bolnes net te slim af. FC Zoetermeer boekte een prima overwinning op RVC Celeritas. SEV pakte haar tweede winst van het seizoen.

4e klasse D

Bolnes – Graaf Willem II/VAC

In het uitduel bij Bolnes opende Graaf Willem II/VAC sterk, maar kon de kansen niet afronden. Bolnes bleef daardoor goed in het duel en maakte het de bezoekers behoorlijk lastig. Na de hervatting scoorde Laurens Bentvelzen de bevrijdende 0-1. Uit het niets kreeg de ploeg van trainer Jan de Jong een strafschop tegen met nog twintig minuten te spelen en viel de 1-1. Tien minuten later was de overwinning toch voor Graaf Willem II/VAC. Joao Malfitano zorgde voor een 1-2 eindstand.

FC Zoetermeer – RVC Celeritas

In een open topduel met kansen over en weer nam FC Zoetermeer de leiding. Roald Houterman jaagde goed door na een diepe bal. Uit de afvallende bal kon Jessy Vermeer zijn tegenstander uitkappen en werkte daarna beheerst af. RVC Celeritas drong in de tweede helft flink aan, maar kwam niet tot grote kansen. Na de 2-0 van Emre Termelis was het verzet van de Rijswijkers gebroken.

IJVV de Zwervers – KSD-Marine

Een gehavend KSD Marine moest aantreden tegen titelkandidaat IJVV de Zwervers. De ploeg van trainer Henk Baggerman hoopte de schade te beperken, maar keek bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan. Na rust kwam KSD Marine keurig terug tot 3-1 door een treffer van Joshua Smart. De thuisclub kon nog twee keer scoren en won het duel met 5-1. Trainer Baggerman was trots op zijn team en zag ook een aantal positieve punten voor de komende wedstrijden.

Groeneweg – Haagse Hout

Haagse Hout opende met goed veldspel tegen Groeneweg en zag Burak Sarican na vier minuten de bal aan de verkeerde kant van de paal plaatsen. De bezoekers bleven goed spelen, maar kregen door een fout van de keeper in de 43e minuut een treffer tegen: 1-0. In de tweede helft leverde de tweede treffer van Groeneweg een discussie op of de bal wel over de lijn was geweest. De goal werd geteld. Haagse Hout dacht na hands een strafschop te krijgen, maar de arbiter wuifde het weg. Uit de counter viel de 3-0. Uit een wel gegeven strafschop voor opnieuw hands bracht Burak Sarican de stand op 3-1. Haagse Hout zette alles op alles, maar kreeg in de slotminuut nog een treffer om de oren: 4-1.

NOC Kralingen- SEV

SEV pakte een belangrijke overwinning op concurrent NOC Kralingen. In het uitduel op het slechte en kleine veld in Rotterdam wonnen de mannen van trainer Kenneth Soechit (foto) met 0-2 en staan nu op een tiende positie. SEV speelde geen goed duel en leed veel balverlies maar de tegenstander was niet veel beter. Paul Jansen en Jeffrey Zee zorgden voor de Leidschendamse treffers.

4e klasse E

Maasdijk – Hermes DVS

Maasdijk moest in het topduel met Hermes DVS haar meerdere erkennen in de Schiedammers. Maasdijk keek als snel tegen een 0-1 achterstand aan, maar kwam terug in het duel door een benutte strafschop van Kevin van den Berg. Hermes DVS liep daarna weg naar een 1-3 voorsprong. René van der Lee bracht de stand nog wel terug tot 2-3, maar het waren de Schiedammers die vervolgens voor een 2-4 stand zorgden. Nick van Vliet had het laatste woord met zijn treffer: 3-4.

WCR – MSV’71

MSV’71 was niet opgewassen tegen WCR. De Rotterdammers trokken met 3-0 duidelijk aan het langste eind.