Zaterdag 4e/5e klasse | BMT pakt winst op HPSV, punt voor KSD Marine

In de 5e klasse moest DVC nog maar een paar minuten spelen tegen De Ster en hield haar kleine voorsprong intact. KSD Marine liet een 3-1 voorsprong tegen Moerkapelle glippen en moest genoegen nemen met een gelijkspel in 4D. In 4C won BMT het thuisduel tegen HPSV.

Tekst: Roland van der Linden          |      Foto’s: Alex Pronk & Sandra Bol

4e klasse C

BMT – HPSV

BMT-speler Verdat Kapikiran dacht na twintig minuten spelen de score te openen tegen HPSV, maar zijn treffer werd afgekeurd. Vijf minuten later zag Bayram Akyon zijn schot over het doel van de politiemannen heengaan. In de 35e minuut belandde een kopbal van HPSV-er Fouad Guernaoui op de lat en bleef de stand 0-0. Vlak voor het rustsignaal van werd Bayram Akyon in het strafschopgebied neergelegd. Furkan Eren schoot de bal vanaf elf meter over het doel heen.

Zeven minuten na de rust was het eindelijk raak. Een voorzet van de rechterkant van invaller Redouan Akharraz werd door Furkan Eren van dichtbij ingeschoten: 1-0. Met nog een kwartier te gaan kreeg HPSV nog een kans op de gelijkmaker, maar de vrije trap van Percy Bongers belandde in handen van BMT-doelman Dogukan Boyla. In de slotminuten zorgde Furkan Eren met zijn tweede treffer voor de 2-0 eindstand.

4e klasse D

KSD Marine – Moerkapelle

KSD Marine kwam op eigen veld tegen hekkensluiter Moerkapelle niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Namens de formatie van trainer Henk Baggerman scoorde Jordi de Jager twee treffers, ook Romano Charité kon het net vinden. Voor de bezoekers waren Thijmen Eindhoven (1x) en Joost Herbert (2x) trefzeker.

5e klasse B

DVC – De Ster

Het duel tussen DVC en De Ster ving aan met nog zes minuten te spelen en een 1-0 voorsprong voor de Delftse club op het scorebord. In de stand kwam het in restant van het duel geen verandering meer.  Dankzij de benauwde zege blijft DVC zonder puntverlies in vier duels en bezet de tweede plaats achter ONA dat met 0-4 van Gouderak won.