Zaterdag 4e Divisie: Eerste gelijkspel voor FC ’s-Gravenzande tegen Zwaluwen

Met drie overwinningen op rij is FC ’s-Gravenzande met een prima reeks bezig, met ruime overwinningen werden De Jodan Boys, Achilles Veen en Goes verslagen, vooral de laatste uitslag – winst met 1-7 – baarde veel opzien. Maar dat is natuurlijk geen garantie voor de wedstrijd tegen Zwaluwen. Waar de ploeg uit Vlaardingen normaal gesproken altijd mee doet in het linker rijtje, presteert het momenteel beneden haar stand als één na laatste op de ranglijst.

Tekst: Jan Hoogenraad          |      Foto’s: Pieter Vermeer

Vooraf was dus duidelijk, dat Zwaluwen graag de punten mee huiswaarts wilde nemen en FC ’s-Gravenzande zich steviger wilde nestelen in het linker rijtje.

De ene wedstrijd is de andere niet, want FC ‘s-Gravenzande speelde niet zo flitsend als vorige week in Goes en Zwaluwen was ook niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. De eerste poging van Zwaluwen viel al in de eerste minuut te noteren toen Gerson Pisas de bal uit een vrije trap naast schoot. Voor de thuisploeg was Frank Broos gevaarlijk uit een hoekschop van Twan van Meerten, maar in een scrimmage voor het Zwaluwen-doel wist hij de bal niet binnen te tikken.

Nadat in de zeventiende minuut voor de Vlaardingers Pjotr Jongste de bal over het doel had gekopt, was de eerste serieuze kans voor Roy van Beek voor de thuisploeg, maar hij schoot net naast op aangeven van Frank Broos. Kort voor rust nog twee kansjes voor de gastploeg. Een inzet van Pjotr Jongste werd door doelman Jurrian Jouvenaar gestopt en Mohammed Lamsiah schoot over. Alhoewel FC ’s-Gravenzande wat meer aan de bal was, vielen er geen doelpunten in de eerste helft.

In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Nadat een inzet van Roy van Beek door doelman Boy de Jong was gepakt, kwam FC ’s-Gravenzande in de 56e minuut op voorsprong. Uit een hoekschop van Twan van Meerten kopte Bram Sommeling de bal binnen: 1-0. Maar die voorsprong duurde slechts vier minuten, want na matig verdedigen was het Gerson Pisas die hiervan profiteerde en de bal wel heel makkelijk kon binnenschieten: 1-1. Hij had even later voor de voorsprong kunnen zorgen voor Zwaluwen, maar met een fraaie redding voorkwam doelman Jurrian Jouvenaar een achterstand voor de gastheren.

Hierna toch nog wel wat kansjes voor de thuisploeg. Invaller Yuri Westhoff kopte de bal over de lat op het dak van het doel en op aangeven van hem was het Frank Broos die zijn inzet door de doelman gestopt zag worden. In een scrimmage voor het Zwaluwen-doel lukte het de thuisploeg ook niet om de bal binnen te tikken en bleef uiteindelijk de Zwaluwen-doelman de situatie meester. Tien minuten voor tijd een poging van Pjotr Jongste voor Zwaluwen, maar zijn inzet ging naast. In de slotfase waren er nog twee pogingen van de thuisploeg om de volle winst te behalen. In weer een onoverzichtelijke scrimmage voor het Zwaluwen-doel kon niemand het laatste tikje geven en een schot van Twan van Meerten van afstand belandde recht in de handen van doelman Boy de Jong. Eindstand dus 1-1 en dat was gezien de hele wedstrijd de terechte uitslag en het eerste gelijkspel in deze competitie voor FC ’s-Gravenzande.